MASAK’tan TikTok hamlesi! İnceleme başlatıldı

2021 yılının başından bu zamana kadar Türkiye’de bulunan yabancı ve yerli kullanıcılara toplamda 1,5 milyar lira aktarıldığını tespit eden MASAK, konu ile ilgili araştırma başlattı. Bu ödemenin ise büyük bir kısmının, az sayıda kişiye yollandığı ifade ediliyor.

GÜNDEM 28.08.2022, 13:47 28.08.2022, 13:52
MASAK’tan TikTok hamlesi! İnceleme başlatıldı

Belirli hesaplar üzerinden sosyal medya platformunun terör finansmanı ya da para aklama gibi yasa dışı faaliyetler adına kullandığı aktarıldı. İncelemenin ardından, canlı yayın yapan kullanıcılara TikTok üzerinden "hediye" süsü verilerek bir araya getirildiği, alınan bu ödemelerin ise Türk Lirası'na çevrilerek farklı hesaplara aktarıldığı tespit edildi.

Fenomenler dikkat çekmek için farklı yöntemler kullandı

Bunun yanı sıra belirli TikTok fenomenlerinin daha fazla kullanıcıyı yayınına almak ve bağış toplayabilmek amacıyla ayrı hesaplardan kendilerine bağış sağladıkları da fark edildi.

Öte yandan takipçi miktarı çok az belirli hesapların, canlı yayın sırasında siyah ekran veya resim bulunmasına rağmen normal dışı oranlarda bağış aldıkları ve aldıkları bu ödemelerin şahıs hesaplarına yollandığı anlaşıldı.

Terör örgütlerine bağış toplandı

MASAK tarafından gerçekleştirilen incelemede, özellikle DAEŞ terör örgütü ile dolaylı ve doğrudan ilişkisi bulunan bazı şahıslarında TikTok üzerinden bağış aldığı tespiti de bulunuyor.

MASAK tarafından yapılan bilgilendirmede, TikTok'ta gerçekleştirilen para transferleri ile ilgili araştırmaların detaylandırılarak devam ettireceği ifade edildi.

Yorumlar (0)