Marmaris’te otellere yakın alanda orman yangını!

Muğla Marmaris’te yerleşim yeri ve otellere yakın alanda orman yangını başladı.

GÜNDEM 27.06.2021, 15:50 28.06.2021, 16:15
Marmaris’te otellere yakın alanda orman yangını!

Muğla Marmaris’te yerleşim yerlerine ve otellere yakın ormanlık alanda yangın meydana geldi. Helikopter desteğiyle yoğun bir şekilde müdahale edilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İçmeler mahallesinde sebebi henüz belirlenemeyen bir şekilde başlayan yangın rüzgarın da etkisini göstermesiyle kısa bir zaman içerisinde yayıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alevlere bünyesinde bulunan 4 helikopterle birlikte çevre şehirlerden gelen 6 helikopter, dozerler, arazözler, çok sayıda orman işçisi ve tankerlerle müdahale ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden itfaiye ekiplerince de söndürme çalışmalarına destek olunuyor.

Çevre il ve ilçelerden destek geliyor

İl valisi Orhan Tavlı, yangına çok sayıdaki ekiple müdahalenin gerçekleştirildiğini ve alevlerin kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyleyip “Bölgede etkisini gösteren rüzgar söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. Ekipler tarafından rüzgarın yön değiştirmesine göre hareket ediliyor. Çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıdaki takviye ekip yangın bölgesine geliyor.” şeklinde konuştu.

Gökyüzünde dumandan tabaka oluştu

Bununla beraber birçok noktadan duman görülüyor. İlçenin üzerindeyse dumandan bir tabaka oluştu. İlçe sakinlerinin yanında plajlardaki yabancı ve yerli turistler ise söndürme çalışmalarını takip ediyor.

Yorumlar (0)