Marmaris'teki yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor!

Marmaris'teki ormanlık alanda başlayan yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, çevre bölgeleri korumak için çalışmalarına hız kazandırdı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangının son durumunu bildirdi. Sahadaki araç ve çalışan sayısını da aktaran Bakan Kirişçi, uluslararası yardım taleplerinin olmadığını belirtti.

GÜNDEM 23.06.2022, 11:18 24.06.2022, 01:32 Hakan Öksüz
Marmaris'teki yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran Salı günü akşam saatlerinde başlayan orman yangını devam ediyor. Gece boyunca çalışmalarını sürdüren ekipler, yangının üçüncü gününde de önemli bir mücadele veriyor. Hisarönü Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri ve orman işçileri, yangının başka bölgelere sıçramasını engellemeye çalışıyor.

27 helikopter ve 20 uçak sahada!

Gece boyunca yangın ile karadan savaşan eden ekipler, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahaleye başladı. Söndürme çalışmalarına toplamda 27 helikopter ve 14 uçağın katıldığı kaydedildi. Helikopterlerin 20'sinin, Orman Genel Müdürlüğü'ne (OMG) ait olduğu bildirildi.

Bakan Vahit Kirişci: Uluslararası yardım talebimiz yok!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Yangının son durumuna ilişkin bilgi veren Kirişçi, "Şu anki durumumuz gayet iyi. Sahada yangına müdahale eden 45 helikopterimiz ve 12 uçağımız mevcut. Çalışmalara katılan arazöz sayımız 253. Yangına müdahale için 24 TOMA da görevlendirilmiş durumda. Uluslararası yardım talebimiz yok. Sahada şu an yaklaşık 2 bin 600 çalışan var." ifadelerini kullandı.

151 kişi bölgeden tahliye edildi

Bölgeye yakın konumda bulunan evlerdeki 151 kişiyi tedbir maksatlı tahliye ettiklerini kaydeden Kirişçi, yangın bölgesine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çalışmaları takip ediyor.

İçişleri Bakanı Soylu'dan "sabotaj" açıklaması

Dün bölgeye gelerek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabotaj olasılığı üzerinde durduklarını söylemişti. Jandarma ve emniyet ekiplerinin konuya ilişkin çalışma yürüttüğünü belirten Soylu, henüz kesin bir yargıda bulunmak için erken olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)