Marmaris'te yangın başladı, büyümeden kontrol altına alındı!

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi'nde, yerleşim birimlerine yakın bir alanda orman yangını başladı. Bölgeye çok sayıda kara ve hava aracı sevk edildi. Öte yandan şiddetli rüzgâr nedeniyle büyüyen orman yangınının, çevrede bulunan bir otele sıçradığı ve telefon ile o anları kayıt altına alan bir vatandaşın, ‘Otelimiz yanıyor’ sözleriyle ağladığı görüldü. Bölgeye gelen ekipler, iki saatlik çalışma sonucunda yangını kontrol altına aldı.

GÜNDEM 29.07.2022, 17:11 29.07.2022, 18:06
Marmaris'te yangın başladı, büyümeden kontrol altına alındı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Saat 15.40 sıralarında başlayan ve rüzgârın etkisiyle büyüyen yangın, bölgede bulunan vatandaşları paniğe sürükledi.

“Otelimiz yanıyor” 

Marmaris ilçesinin İçmeler-Turunç yolu üzerinde meydana gelen orman yangını, yerleşim alanlarına çok yakın bir yerde bulunuyor. Yangının çıkışından sonra bölgeye, kara ve hava araçları sevk edildi. 

Rüzgarın şiddetli olması yüzünden yangın büyürken, çevrede bulunan bir otele sıçradı. Bu anları telefonuyla kayıt altına alan bir vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor’ sözleriyle birlikte ağladığı görüldü. 

İhbar sonrasında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin haririncde itfaiye ve belediye ekipleri yangını söndürmek için bölgeye yönlendirildi. 


Binalar yangından etkilendi

İçmeler Turunç karayolu girişi ormanlık bölgede çıkan orman yangınında, ilk tespitlere göre bir ev ve Turizm Meslek yüksekokulu binasının hasar gördüğü 3 arabanın yandığı ve yangın sebebiyle 13 konutun boşaltıldığı bildirildi. İtfaiye ekiplerinin iki saatlik müdahalesiyle yangının kontrol altına alınması, bölgedeki vatandaşların derin bir nedef almasını sağladı.

Yorumlar (0)