Marmara Denizi'nde müsilaj ne durumda? Havadan görüntülendi

Kocaeli'den havalanan bir deniz uçağı yardımıyla İzmit Körfezi ile Marmara'nın doğusundaki müsilajların eskisine göre etkisini kaybettiği görüldü.

GÜNDEM 03.07.2021, 12:57 04.07.2021, 13:26
Marmara Denizi'nde müsilaj ne durumda? Havadan görüntülendi

Marmara Denizi'nde etkisini sürdüren müsilajın son durumu Kocaeli'den havalanmış olan deniz uçakla görüntülendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince deniz uçağıyla Marmara Denizi'nin doğusu ve İzmit Körfezi'ndeki gözlem ve denetimler sürüyor.

Burada yapılmış olan uçuşlarda, müsilajın etkisin sürdürdüğü bölgeler düzenli bir şekilde havadan izleniyor.

Pilot Orkun Boyacı'nın idaresindeki deniz uçağı vasıtasıyla İzmit Sekapark'tan havalanmış olan uçaktan çekilen görüntülerde deniz yüzeyinde müsilajın deniz yüzeyinde etkisini yitirdiği görüldü.

Boyacı uçuş izlenimlerini paylaşarak Marmara Denizive İzmit Körfezi'nin doğu kesiminde çevrenin korunması maksadıyla denetim uçuşlarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Müsilaja ilişkin gözlemlerini aktaran Boyacı, "Yapmış olduğumuz iş bütünüyle çevreyi korumak adına duyarlı bir iş. Müsilaj su yüzeyinde eskisi kadar yer almıyor." şeklinde konuştu.

9 bin 959 metreküplük müsilaj temizlendi

Bakanlık tarafından paylaşılan "Marmara Denizi Eylem Planı" dahilinde başlatılan temizlik seferberliği dahilinde Kocaeli'de de birçok noktada çalışmalar yapılıyor. 

Kıyıların kimi kesimlerinde bulunan tekne, müsilaj, dalgıç desteği ve deniz süpürgeleriyle toplanıp bertaraf amacıyla şehirdeki arıtma tesisine götürülüyor.

Bakanlığın 8 Haziran tarihinde başlatmış olduğu seferberlikle Marmara Denizi'nden 1 Temmuz itibarıyla 9 bin 959 metreküplük müsilaj temizlendi.

Bununla beraber Marmara Denizi'nde müsilajla mücadele dahilinde 22 Haziran tariihnde Pendik ve İzmit Körfezi açıklarında yer alan 5 farklı noktaya oksijen seviyesini artıracak olan cihazlar yerleştirildi.

Yorumlar (0)