Marmara Denizi adım adım müsilajdan temizleniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deniz salyası temizleme çalışmalarına katıldı. Kurum burada yaptığı açıklamada tüm çalışmaların yapıldığını kaydederek, “Marmara 10 gün öncesine göre daha temiz.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 18.06.2021, 21:31 18.06.2021, 21:34
Marmara Denizi adım adım müsilajdan temizleniyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya deniz salyası temizliği çalışmalarına katıldı. Kurum, tekne ile Marmara Denizi’ni boydan boya gezip çalışmalar dair bilgiler aldı.

Kurum ardından ODTÜ Bilim Teknesi’ne ziyarette bulunarak müsilaj temizliğine ilişkin çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı.

Kurum, tekne üzerinde yapmış olduğu açıklamada, “İklim değişikliklerine baktığımız zaman Marmara Denizi’ndeki sıcaklığın arttığını görüyoruz. Akdeniz’e ve Ege’ye baktığımızda Marmara’nın 1 derece düzeyinde sıcaklığının arttığını görüyoruz. Marmara’da bizim de kararlılıkla açıkladığımız eylem planları dahilinde adımlarımızı atmamız gerekli.” dedi.

“Konuya dair kararlıyız”

“Konuya ilişkin oldukça kararlı bir şekilde gidiyoruz. Açıkladığımız eylem planlarını bir takdim çerçevesinde şehirlerde valiliklerimizin koordinasyonunda yapıyoruz ve bu konuda oldukça kararlıyız.” diyen Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız konunun bizzat takipçisi. Buna ilişkin hemen bir koordinasyon kurulu oluşturduk. Valiliğimiz, bakanlığımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve bakanlığımızla alt gruplar oluşturduk. Atılması gerekli olan bütün adımları atıyoruz.” dedi.

“Marmara’yı düşünülenden çok daha kısa sürede eski haline getireceğiz”

Kurum, Marmara Denizi’nin gün geçtikçe temizlendiğini söyleyerek, “Şunu da belirtmek gerek. Marmara Denizi 10 gün öncesine göre çok daha temiz. Almış olduğumuz tedbirler ve yaptığımız temizlik çalışmalarıyla atacağımız adımlar gösteriyor ki Marmara’yı beklenen süreden çok daha kısa zamanda eski haline getireceğiz. Sahada toplamda 1550 arkadaşımız var. Valiliğimiz ve bakanlığımızda 1550 arkadaşımız planlanan adımlar çerçevesinde gerekli işlemleri uyguluyor. Şimdiye dek toplamda 4041 adet denetim yaptık. Bu denetimlerde 8 işletme için kapatma cezasıyla toplamda 2,5 milyon TL’lik idari para cezası uygulandı ve 7/24 esasına göre denetimlerimiz sürüyor. Bu noktada Marmara’nın kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımız bu anlayışla çalışmayı sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)