Marmara'dan çıkan balık yenir mi? Bakan son noktayı koydu

Bakan Pakdemirli, müsilaj (deniz salyası) sebebi ile Marmara Denizi'nden tutulan balıkların tüketilmesi hususunda bir sıkıntı olmadığını söyleyerek, "Av yasağının özellikle Marmara Denizi üzerinde devam etmesine ilişkin henüz bir gereksinim duymuyoruz." dedi.

GÜNDEM 08.07.2021, 18:57 09.07.2021, 18:01
Marmara'dan çıkan balık yenir mi? Bakan son noktayı koydu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli birtakım ziyaretler için geldiği Bilecik'e bağlı Gölpazarı ilçesinde müsilaja ilişkin bir açıklama yaptı. Müsilaj ile ilgili çalışmanın sabır gerektirdiğinin altını çizen Pakdemirli, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un liderliğinde güzel bir çalışma gerçekleştiriliyor. Burada bir müsilaj komisyonu da TBMM'de kuruldu. İlerleyen günlerde bir bakan yardımcımız ve bir genel müdürümüz bununla ilgili olarak bakanlığımızı ilgilendiren konuya dair bir sunum gerçekleştirecek. Mesela bizimle ilişkili olan kısımlar balıklar hususu oluyor.

"Marmara'da avlanan balıklar tüketilebilir"

An itibarıyla Marmara Denizi'nden çıkan balıkların tüketilmesi ile ilgili herhangi bir sorun yok. Halihazırda av yasağının geçerli olduğu bir dönemdeyiz. Bu av yasağı 1 Eylül tarihine dek devam ediyor. Şu an kıyı ve olta balıkçılığına Marmara Denizi açık durumda. Burada avlanan balıklar tezgahlarda çok fazla yer almıyor. Yer alsa dahi bunların tüketilmesi ile alakalı herhangi bir sorun yok, bizim de bir bulgumuz yok. Av yasağının özellikle Marmara Denizi üzerinde devam etmesine ilişkin henüz bir gereksinim duymuyoruz. İhtiyaç duyulacak olursa 1 Eylül tarihi biraz daha ileriye atılabilir. Av yasağı kalksa dahi Marmara Denizi'nin büyük bir bölümünde 'gırgır' dediğimiz büyük avcılık yasak. An itibarıyla av yasağı tarihinin uzatılmasına ilişkin bir çalışmamız yok." diye konuştu.

Yorumlar (0)