Marmara'daki depremde 50 yaralı: Düzce'de eğitime ara verildi!

AFAD, saat 04.08'de Düzce'nin Gölyaka ilçesinin merkez üssü olduğu 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul, İzmir ve Ankara’nın da aralarında olduğu çok sayıda şehirde hissedildi. Düzce'de 1’i ağır olmak üzere 50 kişinin yaralandığı açıklandı. Depremin ardından 109 artçı sarsıntı kaydedildi. Düzce’de okullar tatil edildi.

GÜNDEM 23.11.2022, 05:50 23.11.2022, 10:29
Marmara'daki depremde 50 yaralı: Düzce'de eğitime ara verildi!

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Geniş bir alanda hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesindeki bilgilere göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.

Gölyaka’daki depremin 6,81 kilometre derinlikte yaşandığı belirlendi.

Düzce merkezli deprem İstanbul, Sakarya, Bolu, İzmir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Kocaeli ve Ankara’ya kadar geniş bir alanda hissedildi.

Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar meydana geldi, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan beton parçalarının yere düştüğü bildirildi.

Deprem sebebiyle araçlarına yakıt almak isteyenler, istasyonlarda yoğunluk oluşturdu. Artçı sarsıntıların sürdüğü şehirde soğuk hava sebebiyle battaniyelere sarılan vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. Düzce'de depremden sonra enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük panik ve korku yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Bakan Koca: “22 yaralımız var”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Düzce’de 22 yaralımız var, yüksekten atlama sebebiyle 1’inin durumu ağır. Şehre gerekli UMKE timi ve ambulans görevlendirmeleri yapılmıştır" açıklamasını yaptı.Daha sonra yapılan güncellemede yaralı sayısının 50'ye yükseldiği kaydedildi.

109 artçı sarsıntı yaşandı

Düzce'deki 5,9'luk depremden sonra en büyüğü 4,2 büyüklüğünde olan 109 artçı sarsıntı bildirildi.

Ayrıca Düzce'nin Çilimli ilçesinde de 4,7 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesindeki verilere göre, saat 04.30'da Düzce'nin Çilimli ilçesinin merkez üssü olduğu 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Çilimli’deki deprem 8 kilometre derinlikte yaşandı.

Bakan Soylu: “Can kaybı yok”

Bakan Soylu, Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki depremle ilgili can kaybı bilgisi bulunmadığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soylu, "Gölyaka ilçesinde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır." sözlerini kullandı.

İçişleri Bakanı ayrıca İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Eskişehir, Sakarya, Zonguldak, Bilecik, Bolu, Bartın ve Karabük’te de ekiplere herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmadığını açıkladı.

Düzce’de okullar tatil

Düzce Valisi Cevdet Atay Gölyaka’daki depremden sonra şu ana kadar ekiplere ulaşan can kaybı bilgisi bulunmadığını, saha taramasının devam ettiğini aktardı.

Vali Atay, deprem sebebiyle tedbir amaçlı Düzce genelinde bütün eğitim kurumlarında bir gün eğitim-öğretime ara verildiğini duyurdu.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, depremle ilgili kendilerine ulaşan can kaybı veya yaralanma bilgisi olmadığını söyledi.

Vali Yerlikaya: “İstanbul’da da hissedildi, takip ediyoruz”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki depremden sonra kentte 112 ve AFAD merkezine gelen bir olumsuz ihbar bulunmadığını açıkladı.

İBB Başkanı İmamoğlu: “Herhangi bir olumsuz ihbar yok”

Sosyal medyadan paylaşım yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Merkez üssü Düzce olan ve bütün bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu bütün illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun" açıklamasını yaptı.

Ankara Valisi Şahin: “Olumsuz bir durum yok”

Ankara Valisi Vasip Şahin, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen ve Ankara'da da hissedilen depremle ilgili, "İlimizde, birimlerimize intikal eden bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Allah ülkemizi afetlerden muhafaza eylesin" şeklinde konuştu.

ABB Başkanı Yavaş: “Herhangi bir kötü haber almadık”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve Ankara'da da hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Sahadaki ekiplerimizden ivedilikle bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın hiçbir bölgesinden kötü haber almadık" açıklamasını yaptı.

Bolu Valisi: “Panikle atlayanlar oldu”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, depremin hissedildiği şehirde sağlık ekiplerinin, deprem anında panikle balkondan atlayan birkaç ihbar aldıklarını söyledi.

Kılıç, "Saha çalışmalarına başladık, araştırıyoruz. Bütün halkımıza geçmiş olsun." dedi.

Bursa Valisi: “Olumsuzluk yaşanmadı”

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili Bursa’da herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını duyurdu.

Canbolat, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve "Düzce Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve Bursa'mızda da hissedilen 5,9’luk depremde an itibarıyla ilimizde tespit edilen bir olumsuz durum yoktur." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)