Market ve pazarlara çocuklar alınmayacak

İstanbul Valisi Yerlikaya, "Yurt içi uçuşlarda 29 Mart 06.00'dan itibaren 'Seyahat İzin Belgesi' istenecek. Belgesi olmayanlara bilet satılmayacak." dedi. Yerlikaya ayrıca alınan ek tedbirlerle bundan sonra marketlerde ve pazarlara çocukların alınmayacağını açıkladı.

GÜNDEM 28.03.2020, 19:24 28.03.2020, 23:46
Market ve pazarlara çocuklar alınmayacak

Vali Yerlikaya koronavirüse ilişkin alınan tedbirleri paylaştı. Yarından itibaren (29 Mart) yurtiçi uçuşlarda da Seyahat İzin Belgesi bulundurmanın zorunlu olduğunu ifade eden Yerlikaya artık pazar ve marketlere koronavirüs tedbirleri kapsamında çocukların da alınmayacağını ifade etti.

Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

Çocuklarımız market ve pazar yerlerine alınmayacak

“Vatandaşlarımızın market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırılmıştır”.

Değerli anne ve babaların sevgili çocuklarımızı korumak için gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.

Seyahat İzin Belgesi yurtiçi uçuşlarda zorunlu hale geldi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yarın sabah 06.00'dan itibaren yurtiçi uçuşlarda "Seyahat İzin Belgesi" isteneceğini ve izin belgesi olmayan yolcuların taşınmayacağını açıkladı.

Yarından itibaren izne bağlı olacak

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Havayolu ile yurtiçi uçuşlarda 29.03.2020 tarihi ve saat 06:00'dan itibaren "Seyahat İzin Belgesi" istenecektir.  Başta THY olmak üzere tüm hava yolu firmaları seyahat izin belgesi olmayan kişilere bilet satışı yapmayacak ve yolcu olarak taşımayacaktır." ifadeleri yer aldı.

Taksi ya da internet tabanlı uygulamalar da kullanılamayacak

İstanbul Valisi Yerlikaya, "Taksi ya da internet tabanlı uygulamalar vasıtasıyla şahsi araçlar şehirlerarası toplu ulaşımda kullanılamayacak." dedi.

Yorumlar (0)