Market genelgesi esnafı sevindirdi: Fırsatçılığa son verdi

Tam kapanma dönemindeki sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin usul ve esasların tekrar belirlenmesiyle ilgili konuşan Türkiye TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, market genelgesi ile birlikte İçişleri Bakanlığı'nın, fırsatçılığa son verdiğini açıkladı.

GÜNDEM 04.05.2021, 15:21 04.05.2021, 17:10
Market genelgesi esnafı sevindirdi: Fırsatçılığa son verdi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, genelge hakkında yazılı bir açıklama yaparak, market genelgesinin sanatkar ve esnaf için oldukça sevindirici bir karar olduğuna dikkat çekti.

“Haksızlığa ve fırsatçılığa son verildi”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, genelge kapsamında temel temizlik, gıda ve ilaç ürünleri dışında bir satışa izin verilmeyeceğini hatırlattı.

Bu dönemde uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin usul ve esasların tekrar belirlenmesinin sanatkar ve esnaf adına önemli bir karar olduğuna vurgu yapan Palandöken, söz konusu genelgeyle haksızlığa ve fırsatçılığa sona verildiği yorumunu yaptı.

“Marketlerin online satışları da yasaklanmalı”

Bazı ürünlerin marketlerde satışının yasaklanmasının, sadece fiziksel ortamdaki alışverişleri kapsadığını belirten Palandöken, online alışverişlerin devam edeceğini söyleyerek, şunları aktardı:

"Marketlerin online satışlarına da yasak getirilmeli. Bu konudaki taleplerin takipçisi olacağız. Taleplerimizin dikkate alan ve haksız rekabete engel olan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'a ve İçişleri Bakanımız Sayın Soylu'ya esnaf adına teşekkürlerimi iletiyorum."

Aydın Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, marketlerde temel ihtiyaçların dışında satışların yasaklanmasını sevinçle karşıladıklarını söyleyerek teşekkür etti.

Kısıtlama sürecinde market zincirlerinin kırtasiye, beyaz eşya, elektronik, ayakkabı, ve tekstil gibi acil ihtiyaçların dışında satış yapmalarının adil olmadığını belirtti ve şunları aktardı:

"İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelgesinde, kısıtlama sürecinde marketlerde zorunlu ihtiyaçlar dışında ürün satışı yasaklandı.  Daha önce söylediğimiz bu konunun uygulamaya geçmesinde emeği geçen TOBB Başkanımız M. Hisarcıklıoğlu ve İçişleri Bakanlığına teşekkürlerimi iletiyorum.”

Yorumlar (0)