Mariupol’da camide mahsur kalan Türkler için tahliye süreci başlıyor

Ukrayna ve Rusya arasında çıkan savaşta Mariupol kentinde mahsur kalan Türk vatandaşların tahliye edilmesine yönelik yeni bir açıklama geldi. Açıklamada yolların temizlendiği vurgusu yapılırken en kısa sürede tahliyelerin gerçekleştirileceği açıklandı.

GÜNDEM 15.03.2022, 13:25
Mariupol’da camide mahsur kalan Türkler için tahliye süreci başlıyor

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşta masum insanlar oldukça zorluk çekmeye devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı yaptığı bir açıklamada Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin sonucunda Mariupol kentinde yaşayan Türk vatandaşlarının tahliyesinin gerçekleştirilmesi için bölgedeki yollarda yer alan mayınların Rusya tarafından temizlendiği belirtildi.

En kısa sürede tahliye işlemleri gerçekleştirilecek

Yapılan açıklamada kamyon ve otobüslerin şehre girmesine olanak sağlanarak insani koridorların oluşturulduğu bilgileri paylaşıldı. Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek güvenlik değerlendirmesinin ardından en kısa süre içerisinde Türk vatandaşlarının Mariupol bölgesinden tahliye edilmesi için çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Çavuşoğlu açıklama yapmıştı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada bölgede kalan Türk vatandaşların tahliye edilmesi için en kısa sürede çalışmalara başlanacağını belirtmişti. Çavuşoğlu Türk vatandaşlarla sürekli olarak iletişimde kaldıklarını vurgulayarak “ bölgedeki camide herhangi bir hasar bulunmuyor. Tahliyelerin gerçekleştirilmesi için Lavrov’dan yardım istedik. İnsani koridorların açılması gerekiyor.” Açıklamalarında bulunmuştu.

Yorumlar (0)