Mardin'de terör operasyonu: 4 tutuklama

Mardin'de bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 8 şüpheliden 4'ü mahkemece tutuklandı.

GÜNDEM 21.06.2020, 13:44
Mardin'de terör operasyonu: 4 tutuklama

Mardin'de PKK bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 8 zanlıdan 4'ü mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2019 yılında Mardin'in Nusaybin kırsalında gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen bilgisayarda inceleme yapılmış ve yapılan inceleme sonucu 12 kişinin terör örgütü PKK ile iş birliği içinde oldukları belirlenmişti. PKK terör örgütü ile iltisaklı 12 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

jöh pkk operasyonu

Mardin'in Nusaybin, Ömerli, Derik, Kızıltepe ve Mazıdağı ilçelerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 8 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Mardin İl Jandarma Komutanlığında ifadelerinin alınması ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4'ü "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklanırken 4'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

jöh pkk operasyonu

Aranan 12 kişiden 4'ü ise adreslerinde bulunamadı ancak yakalanmaları için çalışmalar devam ediyor.

Sığınakta PKK'ya ait yaşam malzemesi bulundu

Diğer taraftan Mardin'de bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen sığınakta teröristlere ait yaşam malzemesi bulundu.

"KAPAN-1" operasyonları kapsamında Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sözde "Gap-Rıha" kırsalında Jandarma Astsubay Abdurrahman Uçar Özel Birlik Operasyonu düzenlendi.

Jandarma Astsubay Abdurrahman Uçar Özel Birlik Operasyonunda bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin kullandığı tespit edilen sığınakta 80 kilogram ekmek, 50 kilogram un, 15 litre ayçiçek yağı, 30 kilogram toz şeker, çay ve konserve gibi çok miktarda yaşam malzemesi ile montaj köpüğü ve 250 metre uzunluğunda branda ele geçirildi.

PKK ini sığınak, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kullanılamaz duruma getirildi.

Yorumlar (0)