Mansur Yavaş'tan Ramazan pidesi talimatı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, büyükşehir belediyesine bağlı Halk Ekmek tarafından üretilecek Ramazan pidesinin 1 TL'den satılması için talimat verdi.

GÜNDEM 05.05.2019, 11:06 05.05.2019, 11:54
Mansur Yavaş'tan Ramazan pidesi talimatı

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, mazbatasını aldığı 8 Nisan'dan bu yana çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Daha önce büyükşehir belediyesindeki müdürleri dğeiştiren Yavaş, belediye binasının önündeki tabelaya T.C. ibaresini de ekletmişti. Ulus'taki Atatürk heykelinin temizliğini yaptırıp meclisin karşısında yer alan ve 17-25 Aralık sürecinden sonra eski büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek tarafından yaptırılan saat heykelini kaldıran Yavaş'ın yeni icraatı ise Ramazan pidesi oldu. Halk Ekmek fabrikasında üretilip satılacak olan Ramazan pidelerinin 1 TL'den satılması için talimat veren Yavaş'ın bu talimatıyla, vatandaşların ekonomisine katkı sağlanacak.

Üretim artırılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise, 250 gram halk ekmeğin 70 kuruştan, 250 gram pidenin ise 1 TL'den satılacağını açıklandı. Belediyeden yapılan açıklamada geçen ay 750 bin olan günlük üretim kapasitesinin bu ay 815 bine yükseltiğini, hedefin ise 910 bin olduğu belirtildi. Belediye, vatandaşların ekonomisine katkı sunacak tüm imkanların kullanılacağını vurguladı.

Yavaş'tan şeffaflık hamlesi

Mansur Yavaş'ın seçimlerden önce sıklıkla vurguladığı şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışı da hayata geçiriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ANFA Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda Ankara'daki park, bahçe ve yeşil alanların bitkisel peyzaj çalışmalarını yapmak isteyen gerçek ve tüzel firmaların ön başvurularını 30 Nisan-3 Mayıs arasında kabul edildiği açıklandı.

ANFA tarafından yapılan duyuruda şunlar kaydedildi:

"ANFA Genel Müdürlüğü, “Ankara Şeffaflaşıyor” ve “Herşey Ankaralıların gözü önünde olacak” sloganı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak park, bahçe ve yeşil alanların bitkisel peyzaj işlerinde çalışmak isteyen gerçek ve tüzel kişiliğe sahip firmalara çağrıda bulundu.

ANFA Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda firmaların, 30 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında ön başvurularının alınacağı bildirildi.

Şeffaf yönetim anlayışı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yeni belediyecilik anlayışı “şeffaf yönetim”in ilk uygulaması hayata geçiyor.

Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü, Başkent’e yapılacak park, bahçe ve yeşil alanların bitkisel peyzaj çalışmaları için ön başvuruları, ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri Limited Şirketi Peyzaj Müdürlüğü, Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı, No:142/6 Aydınlıkevler ANKARA adresinde alacak."

BELKO'ya İYİ Partili ismi atadı

Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerdeki atamalarına devam eden başkan Mansur Yavaş, büyükşehir belediyesine bağlı BELKO'ya İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve emekli hakim Kerim Yılmaz’ı atadı. Yerel seçimler öncesi belediyeye PKK'lı teröristleri alacağı iddia edilen ve bu yönde hakkında propoganda yapılan Yavaş, belediye kadrolarına milliyetçi isimleri atamaya devam ediyor.

Erdoğan fotoğrafı makamdan uzaklaşıyor!

Eski büyükşehir belediye başkanı Mustafa Tuna döneminde, makam koltuğunun arkasında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı, Mansur Yavaş'ın göreve gelmesinin ardından makam koltuğunun sağındaki bölüme asılmıştı. Başkan Yavaş ise makam koltuğunun arkasına Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini astırmıştı. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan başka biri fotoğrafta ise Erdoğan'ın fotoğrafının makama daha uzak bir noktaya asıldığı sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı.

Yorumlar (0)