Mansur Yavaş kötü haberi duyurdu

Dolmuş ve özel halk otobüslerinin kontak kapatma kararı almasının akabinde ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi. Yavaş, "Tüm imkanlarımızı vatandaşlarımız için seferber edeceğiz." dedi.

GÜNDEM 09.03.2022, 23:57 10.03.2022, 18:07
Mansur Yavaş kötü haberi duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, dolmuş ve özel halk otobüslerinin peş peşe gelen zamlar sebebiyle hizmet vermeyeceklerini açıklamasının akabinde sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. 
 

"Minimum 8 TL olmasını istiyorlar"

Yavaş, "Dolmuş ve özel halk otobüsü esnafımız artan maliyetler sebebiyle hizmetlerini sürdüremeyeceklerini bildirdi. Tüm imkanlarımızı vatandaşlarımız için seferber edeceğiz. En kısa zamanda çözüm bulmak için çalışıyoruz." dedi. 

Yavaş, şu sözleri sarf etti:

"Kentimizde hizmet veren dolmuş ve özel halk otobüsü esnafı, yaşanmakta olan ekonomik zorluklar ve devamlı olarak artan akaryakıt maliyetleri karşısında ulaşım bedelinin minimum 8 TL olmasını istemektedir. Özel toplu ulaşım esnafları ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen ücretsiz taşıma bedellerinin de ABB tarafından karşılanmasını istemektedir. Bugünkü ekonomik koşullarda, bu talepleri ne bizim ne de vatandaşlarımızın karşılaması pek mümkün değildir.

Özel toplu ulaşım esnafı, bu şartlarda 10 Mart itibarıyla hizmetlerini sürdüremeyeceklerini bildirmiştir. Bu süreçte halkımızın olumsuz yönde etkilenmemesi için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Yine de kent sakinlerinin mağduriyet yaşamamaları amacıyla çözüm üretilene dek, olanakları varsa özel araçlarını kullanmalarının uygun olacağı kanaatindeyiz.

Devamlı olarak artan akaryakıt maliyetleri karşısında esnafımızın ve vatandaşlarımızın mağdur edilmeyeceği bir çözüm bulma faaliyetlerimiz aralıksız bir şekilde sürmektedir. Sevgili Ankaralılara saygılarımla bildiririm.”
 

Yorumlar (0)