Mansur Yavaş ANKAPARK'ın kapılarını açtı

Mansur Yavaş, mahkeme kararıyla ABB'ye devredilen ANKAPARK'ta basın açıklamasında bulunarak alan ile ilgili atılacak olan adımları anlattı. Yavaş, "Burada ne yapabileceğimizi Ankara sakinlerine soracağız." dedi.

GÜNDEM 21.07.2022, 22:25 22.07.2022, 15:04
Mansur Yavaş ANKAPARK'ın kapılarını açtı

ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi) tarafından ANKAPARK'ta gerçekleştirilen basın turunda, atıl vaziyette olan ve üç sene boyunca kullanılmadığı için tahrip olan yerler gösterildi.

Ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, seçimlerin ardından ANKAPARK'ın işletmecisinin tüm taleplerini harfiyen yerine getirdiklerini ifade etti.

"Ankaralılara soracağız"

Parka yapılan yatırımların başkent halkının paralarıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Yavaş, harcanan paraların bedelinin korunmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

ABB Başkanı, "Buradan kurtarabildiğimiz, çalışır vaziyette olan ne var ne yoksa an itibarıyla bunların tespiti gerçekleştiriliyor. Burada ne yapabileceğimizi Ankara sakinlerine soracağız. Yarın itibarıyla bunu kamuoyuna açacağız ve burayı ne şekilde kullanacağımızı soracağız." şeklinde konuştu.

"Bir kuruş dahi boşa gitmeyecek"

Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan bir yerin kapısından bilet parası verilerek girilmesini yanlış bulduğunu kaydeden Yavaş, şu sözleri sarf etti:

"Burayı ücretsiz bir hale getirip tüm Ankaralıların Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetlerinden biri olduğunu bilerek kullanması için faaliyetlerimiz sürecek. Tabii ki bir kısım aletlerin sökülmesi, bir bölümünün de kiraya verilmesi olabilir. Bunları bize ulaşacak olan görüşler üzerinden, hatta gerektiği durumda bir çalıştay gerçekleştirmek suretiyle de değerlendirmeyi istiyoruz. Asla ama asla buradaki bir kuruşun dahi boşa gitmemesi için de çok çalışacağız."

Yavaş, ardından ANKAPARK'ın yargı sürecine dair bilgi verdi.

























Yorumlar (0)