Manisa’nın elektriğinin tamamına yakınını üretecek! 4 enerji santrali açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da yapılan enerji projeleri toplu açılış töreninde açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 16.01.2021, 15:33 17.01.2021, 13:44
Manisa’nın elektriğinin tamamına yakınını üretecek! 4 enerji santrali açıldı

Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni’ne canlı yayında katılarak değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şehir gelişimine projelerin büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Yapılmış olan projelerle senelik 4.7 milyon ton linyitin işlenip enerjiye dönüştürüleceğini kaydeden Erdoğan, projelerin istihdama olan katkılarını da ele aldı.

Bin 500 kişiye istihdam imkanı

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Toplamda bin 500 kişiye istihdam imkanı sağlayan bu yatırım tek başına Manisa’nın toplam elektrik tüketiminin 4’te 3’ünü üretecek bir kapasiteye sahiptir.” dedi.

“Yerli kaynaklara dayalı bir enerji sektörü…”

Erdoğan açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sağlıktan ulaşıma ve çevreye kadar birçok projemizi hızlandırdık. Karadeniz’in 405 milyon metreküp büyüklüğündeki doğal gaz keşfi sonrasında enerji yatırımlarımızı yoğunlaştırdık. Bağımsız enerji güçlü bir Türkiye diyerek yerli kaynaklara dayalı bir enerji sektörü oluşturmaya çabalıyoruz.

Örnek teşkil edecek dev tesisi bugün açıyoruz. 510 megawatt gücünde olan Soma-Kolin termik santrali yerli kömürün yüksek teknolojiyle buluştuğu çok güzel bir örnek. Bu projeyle senelik 4.7 milyon ton bir linyiti işleyip enerjiye çevireceğiz. Dev termik santrali bunun bir ispatı niteliğindedir. Santral ve maden sahasıyla beraber yatırım miktarı 1.1 milyar dolar olan projeyle senelik 150 milyon dolarlı gaz ithalatını engellemiş olacağız.

Toplamda bin 500 kişiye istihdam sağlayan yatırım tek başına Manisa şehrinin elektrik tüketiminin 4’te 3’lük kısmını sağlayacak kapasiteyi barındırmaktadır. Ülkemizin büyümesi için olmazsa olmaz olarak gördüğümüz elektrikte kurulu gücümüzü 18 senede 3’e katlayıp 96 bin megavata çıkardık. Yalnızca üretimde de değil, yenilenebilir enerji konusunda da merkez bir ülke olmayı planlıyoruz. Çaba gösteren özel sektörümüze şükranlarımı iletiyorum.”

Yorumlar (0)