Manisa'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Manisa'da 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İzmir, Bursa ve çevre illerde de hissedildi.

GÜNDEM 26.06.2020, 10:42 26.06.2020, 14:46
Manisa'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Manisa'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem bölgede büyük paniğe sebep oldu. Şiddetli hissedilen yer sarsıntısı, sadece Manisa'da değil, Bursa, İzmir ve çevre illerde de hissedildi.

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), depremin Manisa ilinin Saruhanlı ilçesinde meydana geldiğini ve büyüklüğünün 5,5 olduğunu duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, 5,5 büyüklüğündeki deprem saat 10.21'de meydana geldi ve sartıntının merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi. Deprem yerin 9,29 kilometre derinliğinde oluştu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) açıklamasında gelişmelerin izlendiği ifade edildi.

İçişleri Bakanı açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki depremde şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmediğini, kırsal taramanın ise sürdüğünü bildirdi.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise şu dakikalara kadar Manisa Valiliğine intikal eden bir hasar ihbarı bulunmadığını açıkladı.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, dış mahallelerde de araştırmaların sürdüğünü, ilk etapta eğer herhangi bir hasar varsa hemen ona göre afet planlarına uygun şekilde harekete geçileceğini söyledi.

Vali Karadeniz, sadece Turgutlu ilçesinde bir binanın duvarında küçük bir çatlağın olduğu bilgisinin geldiğini, bunun da böyle bir depremde hasar olarak değerlendirilmeye gerek olmadığını ifade etti.

Halkta panik var

Manisa merkezli deprem, İzmir, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Aydın, Kütahya ve bölgedeki birçok kentte hissedildi. 

Deprem sebebiyle panik içinde bazı vatandaşlar binaları terk ederken, bazı vatandaşlar telefonla yakınlarını aradı.

Kaymakam mahalleye geldi

Deprem sonrası, Saruhanlı ilçesinin Kumkuyucak mahallesinde vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarken, Saruhanlı İlçe Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Kumkuyucak Mahallesi'ne geldi.

Yorumlar (0)