Manavgat'ta 3 can kaybı! Mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı 

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. AFAD'dan gelen son bilgilere göre, Manavgat'taki yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Manavgat Kaymakamı Yiğit, Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.

GÜNDEM 29.07.2021, 09:54 29.07.2021, 12:51
Manavgat'ta 3 can kaybı! Mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı 

Dün öğle saatlerinde Manavgat’ın farklı bölgelerinde çıkan orman yangını 21 saat sonra kontrol altına alındı. Günün ağarmasıyla gözler önüne serilen felakette yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Son duruma yönelik açıklama ise AFAD’dan geldi.

Bakanlar olay yerinde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’daki yangın yerinde incelemelerde bulunmak üzere bölgedeydi. Yangın sebebiyle hasar git gide büyürken Pakdemirli, Manavgat ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını fakat Akseki’deki yangının hala kontrol altına alınamadığını açıkladı. 





10 kişi barajda mahsur kaldı, 1 kişi öldü 

Pakdemirli: “Oymapınar Barajı’nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisini aldık. Kendilerinin restoran işletmecileri olduğunu tahmin ediyoruz. Hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kendileri için ambulanslar ve AFAD ekipleri yola çıktı. Aradaki yol açık olduğu için kısa zamanda tahliye edileceğini düşünüyoruz. Kepezbeleni’ni boşaltırken de evinde yalnız yaşadığını öğrendiğimiz 82 yaşındaki bir amcamızın vefat ettiğini tespit ettik. Yapılan anons ve çağrılara uymamız gerekiyor.” 



18 mahalle ve köy tahliye edildi 

Pakdemirli: “Antalya’daki yangın sebebiyle 18 mahalle ve köy tahliye edildi. Adana Kozan’da 6 köy, Mersin Aydıncık’ta da 5 köy boşaltıldı. Vatandaşlarımız uyarılarımızı dinlesinler. Mallarımız önemli ama canımız daha da önemli.” 

AFAD, 2 kişinin daha vefat ettiğini açıkladı

AFAD ekipleri, Antalya'daki yangın sebebiyle vefat edenlerin sayısının 3'e yükseldiğini; Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı. Toplamda 122 kişinin yangından etkilendiği belirtilen açıklamada 58 kişinin tedavilerinin devam ettiği aktarıldı. Diğer yetkililer tarafından yapılan açıklamada da 3 kişide yanık, 2 kişide ise kırık oluştuğu belirtilerek 51 kişinin tedavisi tamamlanarak taburcu edildiği kaydedilmişti.

Birçok ev, ahır, tarım arazi, sera, iş yeri ve aracın yangın nedeniyle zarar gördüğü belirten AFAD, Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir arazözün devrilmesi sonucu yaralanan sürücüsünün tedavi altına alındığını, tedbir amaçlı bin 300 kişi kapasiteli 2 KYK yurdu ve 4 MEB pansiyonun hazır hale getirildiğini ve son olarak Türk Kızılay tarafından 5 ikram aracı, bir sahra mutfak kiti ve  20 bin 400 kişi/öğün kapasiteli beslenme ünitelerinin 25 personel ile bölgeye sevk  edildiğini duyurdu.

Kalemler, Evrenseki, Çolaklı ve Yeniköy mahallelerinin kuzey kısımları tahliye edildi. Yangını söndürmek amacıyla 30 iş makinesi, 192 arazöz, 19 helikopter, 2 uçak ve 1 İHA kullanılırken bölgede 960 personel bulunuyor.

Yorumlar (0)