Manavgat’ta yangından etkilenen ailelere 177 konteyner teslim edilecek 

Manavgat’ta meydana gelen yangın felaketinden etkilenen mahalle ve köylere yerleştirilen 4’er kişilik aile konteyner evleri teslim edilmek üzere hazır. 

GÜNDEM 08.08.2021, 13:37
Manavgat’ta yangından etkilenen ailelere 177 konteyner teslim edilecek 

Antalya Manavgat’ta günler süren orman yangınları tamamen söndürüldü fakat yangın sırasında pek çok mahalle ve köydeki aile, mal kaybı yaşadı. Evlerinden tahliye edilen ailelere, AFAD tarafından kurulan 177 konteyner ev teslim edilmek üzere hazırlandı. Bölgede kurulan 202 konteyner evden 177 tanesi tamamen hazırlandı. Kalan 25 tanesinin ise elektrik, su ve altyapı çalışmaları devam ediyor. 



Evi hasar görenler konteynere yerleştirilecek 

Hasar tespit çalışmalarında evinin çoğunluğu yanan, yıkılan ya da yıkılmak üzere ağır hasarlı bulunan evlerde kalan kişilerin ilk etapta konteyner evlere yerleştirilmesi planlanıyor. 



21 metrekarede her şey mevcut 

21 metrekare olan konteyner evlerde bir vatandaşın ihtiyacı olacak her şey mevcut. Acil ihtiyaçların karşılanması için 4 katlanır yatak, 4 nevresim takımı, 4 yastık, mutfak eşyaları, elektrikli ocak, klima, yangın tüpü, mutfak, duş, lavabo, oturma odası gibi kullanım alanları ve eşyaları bulunuyor. 



Talep edenlere anahtarların teslim edileceğini belirten AFAD, bölgeye kurulması amacıyla toplam 400 konteynerin geldiğini, bunların 202 tanesinin kurulduğunu ve kalan 198 tanesinin de talep olması halinde kısa sürede kurulacağını aktardı.  



Yorumlar (0)