Manavgat’ta görevli Bolulu itfaiyeciler alkışlarla evlerine döndü

Günlerce süren Antalya Manavgat’taki yangınla mücadelede başrolde olan itfaiye ekipleri aileleriyle kavuştu.

GÜNDEM 09.08.2021, 17:26
Manavgat’ta görevli Bolulu itfaiyeciler alkışlarla evlerine döndü

Bolu’da itfaiye görevlisi olan Ersin Kazan ve Bekir Sınmaz, orman yangınını söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla 31 Temmuz tarihinde Manavgat’a gitti.

İtfaiyeciler zorlu şartlarda söndürme çalışmalarına katıldı, yangının kontrol altına alınmasıyla tekrar evlerine döndü.

Bolu’da alkışlarla karşılandı

Bolu’ya dönüş yapan Kazan ve Sınmaz, itfaiye müdürlüğü bahçesinde aileleri ve mesai arkadaşlarınca alkışlarla karşılandı. Görev yapmış oldukları araçtan inen itfaiyecilerin, aileleriyle buluşmaları sırasında duygusal anlar meydana geldi.

“Cehennem yeri gibiydi”

Görevli Ersin Kazan, “Manavgat adeta bir cehennem yeri gibiydi. Yangını söndürmekten dolayı oldukça mutluyuz. Arkamızda yanan evleri, börtü böcekleri ve büyük dağları bıraktığımız için hüzünlüyüz. İki duyguyu burada aynı anda yaşıyoruz. Oradaki sivil halkın ve devletin bir arada mücadelesini gördük.

“Tarif edilemez bir mücadele vardı”

Orada 60 yaşında olan bir amcanın çomak yardımıyla ateşlere vurması, dağın başında bizlere dondurma getirmeleri… Bu mücadele tarif edilemez nitelikteydi. Yeniden Antalya’ya geçmiş olsun diyorum. Gösterdikleri misafirperverlik sebebiyle teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“Alevler yola atlıyordu”

İtfaiyeci Bekir Sınmaz ise yaşadıklarına dair, “İlk gittiğimizde bir köpeği yolda yatar şekilde bulduk. Durup su verdik. Bunun ardından yangının boyutunu ve neler olduğunu hissettik. Görev alanına geldiğimizde alevler yola atlıyordu. Oraya mevzilendik. İlk çalışmamız böyle oldu. Ardından ise diğer köyleri kurtarmaya geçtik.” dedi.

Yorumlar (0)