Maltepe’nin işçileri, grev konusunda kararlı!

İstanbul’daki Maltepe Belediyesi’ne bağlı işçiler, bir süredir grev yapıyorlar. Belediyeye bağlı sokaklarda bulunan çöp konteynerlerinde çöpler taşmaya başlarken, belediyenin yüzde 47 zam teklifi de reddedildi.

GÜNDEM 25.02.2021, 09:42
Maltepe’nin işçileri, grev konusunda kararlı!

İstanbul’un Maltepe Belediyesi’ne bağlı işçileri, düşük ücret nedeniyle geçtiğimiz günlerde grev yapmaya başlamıştı. Grev kararı sonrası ilçedeki sokakların görüntü ise, iyice korkunç bir hal almaya başladı. Mahalle sokaklarında bulunan çöp konteynerleri iyide dolup taşarken, çöpler de sağa sola savrulmaya başladı.

Mahalleli, salgın döneminde yaşananlardan dolayı tedirgin

Bu durum, Maltepe Belediyesi’ne bağlı mahallelerde yaşayanları da iyice tedirgin etmeye başladı. Mahalleli; pandemi döneminde virüsün gerginliğini yaşarken, sokakların çöplerle dolu olmasının, daha başka hastalıklara da davetiye çıkarmasından dolayı terdirginler.

Belediyenin zam önerisi reddedildi

Maltepe Belediyesi’ne bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz gün kurulan  semt pazarında tezgahların toplanmasının ardından, bir çok çöp ve kalıntı belirdi. İşçilerin grevi nedeniyle toplanmayan çöpler, korkunç bir görüntü ortaya çıkardı. Belediyenin yaptığı açıklamaya göre, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile 6 aydır Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Belediye tarafından en düşük ücret alan emekçilere, ikramiyeler hariç yüzde 47’lik zam önerisi sunuldu. Yani işçilerin maaşı ‘4 bin 188 TL’ önerildi. Ancak sendika, bu talebi de reddetti.

Yorumlar (0)