Maltepe Belediyesi ve DİSK anlaşma sağladı

Maltepe Belediyesi ile DİSK’in bünyesindeki GENEL-İŞ Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi, anlaşma ile neticelendi. Varılan anlaşmayı Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

GÜNDEM 28.02.2021, 19:49
Maltepe Belediyesi ve DİSK anlaşma sağladı

Maltepe Belediyesi ile GENEL-İŞ Sendikası arasında yaklaşık olarak 6 aydır süren ve bin 588 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamamış, sendika 23 Şubat tarihinde grev kararı almıştı. 6 gün boyunca devam eden grev, anlaşma ile neticelendi. Anlaşmayı kişisel sosyal medya hesapları üzerinden duyuran Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“GENEL-İŞ Sendikası ile sürdürmekte olduğumuz toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile neticelenmiştir. Bu süreçte anlayışını ve sağduyusunu bizlerden esirgemeyen halkımıza şükran borçluyuz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba'ya özverileri için Maltepeli vatandaşlar ve kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum."














 

Yorumlar (0)