Mali ve Nijer'den 151 Türk Erzurum'da

Mali ve Nijer'den getirilen 151 Türk vatandaşı Erzurum'daki KYK'ya bağlı yurtlarda karantinaya alındı.

GÜNDEM 28.04.2020, 07:02
Mali ve Nijer'den 151 Türk Erzurum'da

Afrika ülkelerinden Mali ve Nijer’den Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını dolayısıyla mahsur kalan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ramazan ayını evlerinde geçirecekler" talimatıyla tahliye edilen 151 Türk vatandaşı, Erzurum'daki KYK'ya bağlı yurtlara yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yürüttüğü ortak çalışmayla 151 kişi, Mali ve Nijer'den kalkan uçaklarla Erzurum'a getirildi.

Özel kıyafetli görevliler tarafından 151 Türk vatandaşının ilk kontrolleri uçak içinde yapıldı. Uçakta ateşleri ölçülen ve sağlık kontrolünden geçirilen Türk vatandaşları, pasaport ve evrak işlerinin de tamamlanmasdan sonra sosyal mesafe korunarak birer birer uçaktan indirildi.

Bagajları dezenfekte edildikten sonra yine sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde alanda bekletilen otobüslere bindirilen 151 vatandaş, polis, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve sağlık ekiplerinin bulunduğu konvoyla Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına götürüldü.

Tahliye edilen vatandaşlardan Adem Atılgan, yolculuklarının çok güzel geçtiğini, iyi bir yolculuğun ardından da Erzurum'a geldiklerini söyleyerek duygularını şu şekilde aktardı:

"Allah devletimize zeval vermesin, her şey için çok teşekkür ederim. Orada çalıştığımız inşaat şirketi ciddi önlemler aldı, herkes şu anda karantinada. Türkiye'ye dönmek için doldurduğumuz formlar şirketimiz kanalıyla büyükelçiliğe verildi ve ülkemize döndük. Türkiye'ye geldiğimiz için çok mutluyuz."

Yorumlar (0)