Maldivler'deki Türkler Ankara'ya getirildi

Maldivlerde mahsur kalan 209 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları uçağıyla Ankara'ya getirildi. 209 Türk vatandaşı, 14 gün Kırşehir'de misafir edilecek.

GÜNDEM 06.05.2020, 06:41
Maldivler'deki Türkler Ankara'ya getirildi

Sınır kapıları kapatıldıktan ve uçuşlar durdurulduktan sonra Maldivler'de  mahsur kalan Türk vatandaşlarından 209'u Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirleri çerçevesinde başkent Ankara'ya getirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ramazan ayını ülkelerinde geçirsinler" diyerek verdiği talimat sonrası, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla başlatılan tahliye operasyonu kapsamında, 2'si bebek 209 Türk vatandaşını Maldivler'den getiren Türk Hava Yolları'nın "Dolmabahçe" uçağı, saat 01.15'te Esenboğa Havalimanı'na teker koydu.

Uçağa ilk olarak özel giysili sağlık görevlileri girdi, yolcuların vücut ısısını ölçtü ve ön sağlık kontrollerini yaptı. Ardından yolcuların valizleri, uçağın kargo bölümünden aprona indirilerek sıraya konuldu.

Toplanan pasaportların kontrol edilmesinin ve valizlerin dezenfekte edilmesinin ardından yolcular, uçaktan sırayla aprona inip dezenfekte edilmiş olan valizlerini alarak sosyal mesafe kurallarına uygun olarak otobüslere alındı.

Yolcular, AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) koordinasyonunda 2 haftalık gözetim sürecini geçirecekleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurduna yerleştirilmek üzere Kırşehir'e yola çıkarıldı.

Yorumlar (0)