Malatyalılar sokaklara döküldü

Malatya'da 5,2 büyüklüğünde meydana gelen deprem büyük korku yaşattı. Deprem Adıyaman'da da hissedildi.

GÜNDEM 04.08.2020, 13:05 04.08.2020, 13:43
Malatyalılar sokaklara döküldü

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), saat 12.37'de merkez üssü Malatya ilinin Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde yer sarsıntısı meydana geldiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan verilere göre, yer sarsıntısının yerin 7,02 kilometre derinliğinde meydana geldiği tespit edildi.

Deprem sonrası tüm Malatyalılar büyük korku ve panik içinde sokaklara döküldü.

Malatya Valisi Aydın Baruş ise Pütürge merkezli depremle ilgili olarak Jandarma ve AFAD ekiplerinin mahallelerle iletişim kurduğunu ve şimdiye kadar yansıyan bir olumsuzlukluk bulunmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu: Taramalar devam ediyor

Depreme ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da hasara yönelik ihbar bulunmadığını belirterek, taramalara AFAD ekipleri ve jandarma ekipleri tarafından devam edildiğini bildirdi.

Belediye Başkanı: Hasarlı binalar daha da hasar gördü

Tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, bölgeden aldıkları ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmadığını, ilçede geçmiş dönemdeki depremlerde hasar gören binaların durumunun daha ağırlaştığı şeklinde bilgiler geldiğini ifade etti.

Yorumlar (0)