Malatya’da gün ağardı, hasar ortaya çıktı

Dün akşam saatlerinde bir anda haber merkezlerine gelen Malatya’da bir binanın yıkıldığı haberi büyük endişeler yaşanmasına neden oldu. Çöken 2 katlı binada şans eseri kimse hayatını kaybetmezken 13 kişi yaralı olarak kurtulmayı başardı. Günün aydınlanmasıyla hasarın daha da net görüldüğü enkazın kaldırılmasına devam ediliyor.

GÜNDEM 10.11.2021, 10:48 11.11.2021, 09:26
Malatya’da gün ağardı, hasar ortaya çıktı

Malatya’da bulunan İnönü Caddesi’nde dün 16.50 sıralarında çöken 2 katlı binanın çökmesinin hemen ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına gece 02.00 itibariyle son verildi. 13 kişinin yaralı olarak kurtulduğu olayda, böylelikle enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

Olayda 7 ilden gelen AFAD ekiplerine, Malatya’da UMKE, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile Sivil Toplum Kuruluşları’ndan oluşan toplamda 447 personel eşlik etti.

Hayat normale dönüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekipler sabah saatlerine kadar moloz yığınlarını kamyonlarla taşıdı. Temizlik görevlileri de binanın bulunduğu caddede çalışmalarını yoğunlaştırdı. Emniyet güçleri olay yerinde en üst düzeyde önlem alırken, şu anda araç trafiğine kapalı olan caddede yayalara geçiş hakkı kontrollü olarak verilmeye başlandı.  

Yorumlar (0)