Malatya Havaalanı’nda hareketlilik! Kaçak göçmenler sınır dışı edildi

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edilen toplam 227 Afgan uyruklu kaçak göçmen, Malatya Havaalanı’ndan uçağa bindirilerek yeniden ülkelerine gönderildi.

GÜNDEM 19.06.2022, 09:19
Malatya Havaalanı’nda hareketlilik! Kaçak göçmenler sınır dışı edildi

Ülkeye kaçak yollarla giriş yaptığı tespit edilen düzensiz göçmenler ülkelerine gönderilmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Malatya Havaalanı’na getirilen 227 Afgan uyruklu kaçak göçmen de uçağa bindirilerek Afganistan’a gönderildi. Böylelikle bugüne kadar sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısı 41 bin 431’e yükselmiş oldu. 

Düzensiz göçmenlerin kimlikleri ve adresleri tek tek tespit edildi

Türkiye’de yasa dışı bir şekilde ikamet eden düzensiz göçmenlere yönelik jandarma ve polis ekiplerinin geniş çaplı çalışmaları devam ediyor. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ülkeye kaçak yollarla giriş yapan 227 Afgan uyruklu göçmeni tespit eden ekipler, şahısları tek tek toplayarak İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürdü. Burada gerekli evrakları doldurulan ve işlemleri tamamlanan yüzlerce kaçak göçmen, ardından ülkelerine gönderilmek üzere Malatya Havaalanı’na getirildi.  

908 düzensiz göçmen daha sınır dışı edilecek

Uçağa tek tek bindirilen kaçak göçmenler, Afganistan’a tekrar geri döndü. Öte yandan İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde toplam 908 Afgan uyruklu kaçak göçmenin daha işlemleri devam ediyor. Bu göçmenler de işlemlerinin tamamlanmasının ardından Afganistan’a uçakla geri gönderilecek. 

Yorumlar (0)