Malatya'da bina çöktü: 13 kişi kurtarıldı

Malatya'da bulunan iki katlı bir binanın çökmesi neticesinde enkaz altında kalanların olduğu bildirildi. Arama kurtarma faaliyetleri esnasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Başsavcılık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Bir iş yeri sahibi ve 3 personeli gözaltına alındı." denildi.

GÜNDEM 09.11.2021, 18:07 11.11.2021, 09:26
Malatya'da bina çöktü: 13 kişi kurtarıldı

Malatya'ya bağlı Yeşilyurt ilçesinde Sıtmapınarı Caddesi üzerinde bulunan bir bina çöktü.

Binanın çökmesinin akabinde arama kurtarma, itfaiye ve sağlık ekipleri olay mahalline yönlendirildi.

Oldukça eski ve depreme karşı dayanıksız olduğu öğrenilen iki katlı binanın alt katında iş yerleri, üst katında ise kıraathane olduğu öğrenildi. 

Diğer yandan, görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, bahse konu binadaki bir iş yerinde bugün tadilat yapıldığı kaydedilerek, bir kolonun kesildiği öne sürüldü.

13 yaralı kurtarıldı

Binanın etrafında güvenlik tedbiri alındı.

Bölgede ivedilikle başlatılan arama kurtarma faaliyetleri esnasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Yaralı şahıslar, ambulanslarla sağlık merkezilerine sevk edildi.

Vali Baruş'tan açıklama

Malatya Valisi Aydın Baruş, enkazdan kurtarılan 13 kişinin de hayati tehlikesinin bulunmadığını duyurdu. 

Vali Baruş, "Enkaz kaldırılınca asıl manzarayı görebileceğiz. An itibarıyla yitirmiş olduğumuz yurttaşımızın olmaması sevindirici. Binaya ilişkin bilgileri aldık. Binada hasar olmadığı görülüyor. Alt kattaki dükkanlardan birinde tadilat yapıldığı söyleniyor. Bu durumu araştırıyoruz. Deprem sonrası oluşan bir hasardan kaynaklanmadığını söyleyebilirim." dedi. 

Bakan Koca'dan açıklama

Fahrettin Koca, olayda yaralan 5 kişinin tedavilerinin hastanede sürdüğünü söyledi.

Koca, "Bir binanın çökmesi neticesinde yaralanarak hastaneye nakledilen 13 kişiden 8’inin tedavileri tamamlandı ve taburcu edildi. 5 yaralı halihazırda tedavi altında. 5 UMKE timi dahil olmak üzere 141 sağlık personelimizle olay mahallindeyiz. Kurtarma faaliyetleri sürüyor." dedi.

Çataklı'dan açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, enkaz altında kimsenin olmadığını söyleyerek, "Kayıp ihbarı yok." dedi.

Çataklı, şöyle devam etti:

"Binada 21 kişi olduğu tespit edildi. 8'i kendi imkanlarıyla, 13'ü arkadaşlarımızın çalışmalarıyla kurtarıldı. Hiçbir yaralımızın hayati tehlikesi yok. Kayıp ihbarında bulunulmadı. Biz yine de her ihtimale karşı arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyoruz. Enkaz kaldırma çalışmalarını da dikkatli bir şekilde gerçekleştiriyoruz."

Bakan Soylu'dan açıklama

Süleyman Soylu, binadaki arama kurtarma faaliyetlerinin sona erdiğini, can kaybı olmadığını açıkladı.

4 kişi gözaltında

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Olaya ilişkin olarak bilirkişilerce gerekli olan incelemeler gerçekleştirilmiş olup, bir araya getirilen deliller itibarıyla izinsiz bir şekilde tadilat yaptırıldığı gözlenmiştir. Bahse konu tadilatı gerçekleştiren iş yeri sahibi ve 3 personeli gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir." denildi.

























































Yorumlar (0)