"Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazı için soruşturma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adnan Menderes'in fotoğraflarının beraber kullanıldığı ve "Makus kaderden kaçış yok" ifadeleriyle servis edilen yazıya ilişkin Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma başlattı. 

GÜNDEM 07.05.2020, 16:07
"Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazı için soruşturma!

Ragıp Zarakolu'nun imzasını taşıyan yazı, okuyuculara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Adnan Menderes'in fotoğrafları beraber kullanılarak, "Makus kaderden kaçış yok" ifadeleriyle yayınlandı. 

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ragıp Zarakolu hakkında söz konusu yazı sebebiyle soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma, Ragıp Zarakolu'nun "darbe mesajı vererek anayasal düzeni hedef aldığına" yönelik suçlamayla yürütülüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, şu ifadelere yer verilmişti:

"Şüpheli Ragıp Zarakoğlu'nun Evrensel Gazetesinde ve Artıgerçek adlı haber sitesinde 5 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan 'Makus Kaderden Kaçış Yok' başlığıyla kaleme aldığı sözde köşe yazısında idam edilen Türkiye Devleti'nin Başbakanı Adnan Menderes ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı kıyaslayan bir yazı kaleme almıştır. İdeolojik içerikli yazısında Türkiye'nin yakın tarihine göndermeler yaparak "Korona günleri, bırakın Türkiye'yi tüm dünyayı bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTE'nin ve tayfasının kaçması mümkün değil" şeklindeki ifadeleriyle de açıkça darbe çığırtkanlığı yaptığını ortaya koymuştur. Kamuoyunda büyük tepki yaratan anti demokratik beklentilerle dolu sözde yazıda açıkça 'darbe özlemi' vurgulanmış 'darbe seviciliği' yapılmıştır."

Yorumlar (0)