Maket polise maske taktılar

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Sivas Valisi Salih Ayhan koronavirüs salgınına dikkat çekmek amacıyla yaya geçidine monte edilmiş şekilde duran maket trafik polisinin ağzına maske taktılar.

GÜNDEM 04.05.2021, 16:32 05.05.2021, 13:11
Maket polise maske taktılar

Sivas’ta 1-7 Mayıs Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” temalı maketten yapılma trafik polisi yaya geçidine yerleştirildi.

Türkiye’de ilk defa Sivas’ta gerçekleştirildi

Her yıl Mayıs aynın ilk haftasının trafik haftası olduğunu hatırlatan Sivas Valisi Salih Ayhan, özellikle düzenli trafik ve güvenli yaya bilinci oluşturmanın önemine değindi.

Vali Ayhan, "Bu kapsamda bütün kurumlarımız trafik güvenliğiyle ilgili ciddi çalışmalar yürütüyor. Önceki senelerde yapıldığı gibi bu yılda farkındalık kazandırmak maksadıyla çeştli etkinlikler düzenleniyor. Bu anlamda Sivas’ta da harika bir kültür oluştu. Trafik problemlerinin cezalarla engellenmesi hiçbir zaman mümkün değil. Trafik akışının tertipli olması ve yaya güvenliğinin ön planda tutulması iyi bir eğitim ve kültürle mümkündür. Bu hususta da kayda değer çalışmalar yapılıyor. Sivas şehrimiz de bu anlamda yayalar için güvenli bir şehir olmaya doğru gitmektedir. Maket uygulaması ise Türkiye’de ilktir ve ilk defada kentimizin meydanında gerçekleştirilmiştir. Bu güzel uygulamanın ülke geneline de yayılacağını düşünüyorum” dedi.

Yorumlar (0)