Mahsur kalan 21 vatandaş kurtarıldı

Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Dilaver köyünde heyelan sebebiyle evlerinde mahsur kalan 21 vatandaş kurtarıldı.

GÜNDEM 18.07.2019, 13:06 18.07.2019, 13:19
Mahsur kalan 21 vatandaş kurtarıldı

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Dilaver köyünde kuvvetli sağanak ve heyelan nedeniyle evlerinde mahsur kalan 21 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, güneydoğu illerinden fındık toplamak için gelen 21 işçinin mahsur kaldıkları evlerden kurtarıldığı bilgisini verdi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Genelkurmay Başkanlığından istenen kurtarma helikopterinin 18 Temmuz Stadı'na indiğini ve vatandaşları mahsur kaldıkları yerden aldığını aktardı. helikopterin 18 Temmuz Stadı'na indiğini kaydetti.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ambulanslara alınarak sağlık kontrolleri gerçekleştirilen işçilerden bazılarının tedbir amacıyla Atatürk Devlet ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama hastanelerine kaldırıldığını belirtti. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, "Gelen bilgi üzerine kara yoluyla ulaşılamayan bölgeye helikopter desteği istedik. Vatandaşların nakilleri gerçekleştirildi. Bölgeden gelen ihbarları değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Evlerinde mahsur kalanlardan Şırnaklı fındık işçisi Hasan Ani ise dün geceden beri mahsur kaldıkları yerden helikopterle kurtarıldıklarını, şu anda sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. 

8 raftingçi de rehin kalmıştı

Düzce'nin kuzeybatısında yer alan Cumayeri ilçesinde ise etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve heyelan nedeniyle bazı köy yollarının kapanması sonucu bir rafting tesisinde mahsur kalarak sabah saatlerinde kurtarılan 8 kişi, helikopterle getirildikleri Sakarya'daki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Yorumlar (0)