Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan cenazede

Son yolculuğuna uğurlanan İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze töreni bugün Fatih Camii’nde gerçekleşti. 3 milyon kişinin yer aldığı cenazede, Fatih Camii’nde boş yer kalmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP'li vekil İlhan Kesici’de törene katılım sağladı.

GÜNDEM 24.06.2022, 16:50 24.06.2022, 20:29
Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan cenazede

Yaşantısını İslam’a adayan, İsmailağa Cemaati’nin önderi Mahmut Ustaosmanoğlu, 93 yaşında yaşlılığa bağlı sebeplerle hayatını kaybetti.

Birçok siyasi isim katılım sağladı

Torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu’nun vefat haberini açıklamasıyla beraber Mahmut Ustaosmanoğlu’nun sevenleri büyük bir üzüntü yaşadı. Siyasi isimler de dahil olmak üzere, birçok kesimden başsağlığı mesajları peşi peşine yayınlandı. Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü de törene katılım sağlayan kişiler arasındaydı.

3 milyon kişi cenazeye katıldı

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun son yolculuğu için milyonlarca kişi Fatih Camii’ni doldurdu. Gece yarısı camiye gelerek cenaze törenini bekleyen sevenleri alanı doldurdu. Bölgede bu zamana kadar hiç görülmemiş bir kalabalık oluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok siyasi isminde katılım sağladığı cenaze törenine, 3 milyon kişinin katılım sağladığı belirlendi.

Cübbeli Ahmet, gözyaşlarına hâkim olamadı

Cenaze töreni sırasında son derece üzgün olan Cübbeli Ahmet, gözyaşlarına hâkim olamadı. Cübbeli Ahmet, Ustaosmanoğlu'nun yetiştirdiği talebeler içerisinde yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gerçekleştirilen törene katılım sağladı. Edinilen bilgilere göre, Erdoğan, cuma namazının sonrasında cenaze namazının kılınacağı alana geçiş yaptı.

"Kendisini tanıdık, bildik"

Cenaze töreninde açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Son zamanlarda çok fazla çile çekiyordu ve bu çilenin sonrasında kendisini Hakk'a uğurluyoruz. Yaş 93 ama kendisini bildik, tanıdık ve bu imanıyla da sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim hepimizi sevgili habibiyle komşu eylesin" şeklinde ifade etti.

"Kendisini dinlerdik, kendisiyle müşerref olurduk"

Erdoğan, "Bugün hikmet, irfan ve ilim sahibi bir liderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Hocaefendi hazretlerini 65-66 senelerinde iken ben Fatih İmam Hatip’te talebeydim. Cuma namazlarında çoğunlukla İsmailağa Camii’ne gider, orada anlatımlarını dinler, kendisiyle müşerref olurduk” dedi.

CHP’den beklenmedik katılım

Törene en beklenmedik katılım ise CHP'den oldu. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, partisini temsil etme amacıyla cenaze namazına katıldı.

Chp'li vekile linç kampanyası

CHP'li vekilin cenaze namazına katılım göstermesi, parti tabanında büyük rahatsızlığa sebep oldu.

Sosyal medyada İlhan Kesici'nin cenazeye katılım videosunun ve fotoğraflarının görülmesi sonrasında CHP'li vekile linç kampanyası başlatıldı. Birçok kişi Kesici'nin partiden ihraç edilmesini istedi.

İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri belirlendi

Bugün Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlenen Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yerine İsmailağa Cemaati'nin başına Hasan Kılıç'ın geçeceği duyuruldu.

"Hasan Efendi'yi cemaatimizin başına bırakıyorum"

Ahmet Ustaosmanoğlu'nun cenazede gerçekleştirdiği açıklamada, "‘Son nefesimi verene kadar ben cemaatimin yanındayım. Yerime cemaatimin başına Hasan Efendi'yi bırakıyorum” demişti. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Hasan Kılıç kimdir?

Hasan Kılıç, çocukluk zamanlarını Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde geçirdi. Yaşantısının bir döneminde Bursa'da ikamet eden Hasan Kılıç, küçük yaşlardan itibaren ilimle ilgilenmeye başladı. Nur Efendi'nin talebesi olan Hasan Kılıç, Mahmut Efendi'nin yanında bulunarak ondan da dersler aldı. Hasan Kılıç, uzun senelerden beri İsmailağa Cemaati'nde öğrenci yetiştirmektedir.

Yorumlar (0)