Mahmut Tanal adaylara böyle seslendi: Geleyim mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, oy torbalarının üstünde uzandığı bir fotoğrafı paylaşarak, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçiminde yarışan adaylara "Geleyim mi?" diye seslendi. 

GÜNDEM 05.11.2020, 08:30
Mahmut Tanal adaylara böyle seslendi: Geleyim mi?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerinde oy sayım işlemleri devam ediyor. Son olarak Demokratların adayı olan Joe Biden, kritik önem taşıyan Michigan ve Wisconsin eyaletlerini kazandı. Böylece Biden toplam 264 delegeyi hanesine yazdırdı. Biden, 6 delegeli Nevada eyaletini de kazanırsa 270 delegeye ulaşarak zaferini ilan edecek.

Oy sayım işlemleri büyük bir heyecan içerisinde devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan ilginç bir paylaşım geldi. 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Tanal, 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimler sırasında çekilmiş bir fotoğrafına yer verdi.

Oy torbalarının üstüne uzandığı görülen Tanal, Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump ile Biden'ı etiketleyerek, söz konusu adaylara "Geleyim mi?" diye seslendi. 

Tanal, 31 Mart 2019 tarihinde yaptığı paylaşımda, "İstanbul'un Ümraniye ilçesinde seçim itirazları sebebiyle oy sandıklarına müdahale edilmemesi için nöbet tuttuğunu" ifade etmişti. 

Çöplerden oy pusulaları çıkmıştı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Louisiana eyaletine başkanlık seçimleri için yollanan bir oy pusulasının dün çöpün içerisinde bulunduğu ifade edilmiş, söz konusu oy pusulasının yer aldığı zarfın kapalı halde olduğu belirtilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Posta Ofisi tarafından yapılan açıklamada, oy pusulasının Houston şehrindeki bir postaneden çalınmış olabileceği ifade edilmişti.

Ayrıca, Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge'dan Kaliforniya eyaletine başkanlık seçimleri için yollanan bir oy pusulasının da çöpten çıktığı aktarılmıştı. Bu oy pusulasında Trump'a oy kullanıldığı kaydedilmişti.

Başkanlık seçimlerinin ardından iki aday arasında bir hukuk mücadelesinin gerçekleşeceği, bu nedenle çöpten çıkan oy pusulalarının önemli hale gelebileceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)