Mahmut Özer'den, Saadettin Saran'ın imam hatip çıkışına yanıt!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, imam hatiplerin sayısının artması üzerinden geçtiğimiz günlerde eleştirilerde bulunan iş insanı Sadettin Saran'ın açıklamalarını eleştirdi ve kalitenin düştüğü ile ilgili çıkışı spekülasyon olarak değerlendirdi. 

GÜNDEM 25.07.2022, 16:40
Mahmut Özer'den, Saadettin Saran'ın imam hatip çıkışına yanıt!

Sınav ve tercih süreci içinde Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden bir tanesi de eğitim...

Lise ve lisans seviyesinde art arda sınav sonuçları açıklanırken, tercih ve yerleştirme süreçleri de devam ediyor.

Saran'ın imam hatip çıkışı

Bu çerçevede konuyla ilgili pek çok kesimden eleştiriler ve değerlendirmeler kamuoyunun gündemine geliyor.

Bu değerlendirmelerden en fazla tepki çeken ise iş ve magazin dünyasının renkli ismi Sadettin Saran'dan geldi.

Instagram hesabı üzerinden bir video yayınlayan Saran, "İmam Hatip Liseleri'nin sayısı devamlı olarak artırılıyor fakat öğrenci sayısı hiç artmıyor." sözleriyle A'dan Z'ye reform yapılması yönünde çağrı yaptı.

Tepki çeken söz konusu sözler üzerine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığın tarafından Bahçelievler'de bir otelde gerçekleştirilen Anadolu lisesi yöneticileri için düzenlenen Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri'ndeki konuşmada isim vermeden eleştirilerde bulundu.

“Eğitim konusunda spekülasyonlar yapılıyor"

Saran'ın söz konusu bu çıkışını 'spekülasyon' olarak ele alan Özer, şunları söyledi:

"YKS sonuçları sebebiyle eğitimle ilgili birtakım spekülasyonlar yapıyorlar. Bir de bu spekülasyonu yapanlar ölçme değerlendirmeyi, eğitimi bilseler eyvallah, başımız gözümüz üstüne. Bazıları ise güya eğitimle ilgili kendilerince büyümeden kaynaklı olmak üzere kaliteyle ilgili problemleri imam hatiple ilişkilendiriyor. Neymiş efendim, 'İmam hatipte çok fırsat verilmiş, boş olmasına karşın sürekli imam hatip okulları açılmış fakat diğer okullar açılmadığı için eğitimle ilgili büyük sorunlar yaşıyoruz.'

"20 sene öncesinin 2022 versiyonu"

Bakan Özer, sözlerini “Bu işte aslında, çocukların eğitime erişimini 20 sene önce engelleyen zihniyetin 2022 versiyonu.” açıklamasıyla tamamladı.

Yorumlar (0)