Mahmur Kampı’nda yakalanan 2 PKK’lı Türkiye’ye getirildi

PKK terör örgütünün en önemli merkezlerinden olan Mahmur Kampı’na operasyon düzenleyen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yakalanan 2 teröristi Türkiye’ye getirdi. 

GÜNDEM 14.09.2022, 12:09 15.09.2022, 11:04
Mahmur Kampı’nda yakalanan 2 PKK’lı Türkiye’ye getirildi

Son aylarda PKK’nın üst düzey isimlerini bir bir yakalayarak etkisiz hale getiren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak’ta önemli bir operasyona daha imza attı. Terör örgütünün en önemli merkezlerinden olan Mahmur Kampı’na operasyon düzenleyen MİT, Şahan/Cihan kod adlı Hatip Güney ile Suriyeli uyruklu olduğu öğrenilen Tekoşin Kamışlı/Civan kod adlı Aya Ahmet Süleyman’ı yakaladı. Bölgede ele geçirilen teröristler Türkiye’ye getirildi. 

Hatip Güney, 3 yıldır terör örgütünün içindeydi

Terörist Hatip Güney’in 2019 yılının eylül ayında PKK/KCK kadrosuna girebilmek için örgüte katıldığı, Van’ın Başkale ilçesi üzerinden de İran’a geçiş yaptığı öğrenildi. Güney’in ardından Irak’a geçerek burada bir dizi eğitimler aldığı belirlendi. Bir süredir Mahmur Kampı’nda bulunan Güney’in silahlı ve ideolojik eğitim sonrası sözde tim sorumlusu olarak görevlendirildiği tespit edildi. 

Ahmet Süleyman’ın 7 yıl önce örgüte katıldığı belirlendi

Terörist Aya Ahmet Süleyman’ın ise terör örgütüne 7 yıl önce katıldığı ortaya çıktı. 2017 yılında Suriye’den Irak’a geçen Süleyman, Gara’ya gönderilerek burada bir dizi eğitime tabi tutuldu. Teröristin Avaşin-Basyan bölgesinde görevlendirildiği ve sonrasında 2018 yılında Mahmur Kampı’na geçiş yaptığı belirlendi. 

Yorumlar (0)