Mahkumların izinleri tekrar uzatıldı

Açık ceza infaz kurumlarında kalan veyahut açık ceza infaz kurumlarına geçiş yapmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezalarının infazı yönünde karar verilen yükümlülere ilişkin COVID-19 izin süresi uzatılacak.

GÜNDEM 24.11.2021, 00:20 24.11.2021, 15:48
Mahkumların izinleri tekrar uzatıldı

Meclis Genel Kurulu'nda, 5. Yargı Paketi'ni de içeren teklifte ceza infaz ile ilgili yeni bir madde oluşturuldu.TBMM'de grubu olan partilerin ortak önergeleriyle oluşturulan maddeyle, 'COVID-19 izni'ne ilişkin mevcut düzenlemedeki Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine Adalet Bakanlığı'nca 'Her seferinde iki ayı geçmemek kaydıyla 9 defa uzatılabilir.' şeklinde yer alan ibare, 'Her seferinde iki ayı geçmemek kaydıyla 12 defa uzatılabilir." şeklinde değiştirildi.



31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek

Bu doğrultuda, salgın nedeniyle, açık ceza infaz kurumlarında kalan veyahut açık ceza infaz kurumlarına geçiş yapmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezalarının infazı yönünde karar verilen yükümlülerin bu çerçevedeki izin süresi 31 Mayıs 2022 tarihine değin uzatılabilecek.

Yorumlar (0)