Mahkemeden 'Osman Kavala' kararı

Osman Kavala'nın tutukluluğuna oy çokluğuyla devam kararı verildi. Heyet, duruşmayı 21 Şubat 2021'e erteledi.

GÜNDEM 17.01.2022, 18:28
Mahkemeden 'Osman Kavala' kararı

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada avukatlar ve sanıkların beyanları alındı.

Sanık Kavala'nın avukatlarından İlkan Koyuncu, tahliye talep ederek, "Kavala’nın arkasında bu var, şu var.' diyorlar. Düşman yaratmaya çalışıyorlar. Tahliyesini talep ediyoruz." dedi.

Tutukluluk haline devam kararı

Mahkeme heyeti, Kavala'nın üzerine atılı olan suçun mahiyet ve vasfını, verilebilecek cezanın üst limiti dikkate alındığında tutuklulukla geçen sürenin ölçülü olmasını ve yargılamanın geldiği noktayı göz önüne alınarak oy çokluğuyla tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verdi.

Hakimlerden biri, söz konusu karara muhalefet şerhi koyarak sanığın bir veyahut birkaç adli kontrol hükmü uygulanmak suretiyle serbest bırakılması gerektiği yönünde görüş aktardı.

Heyet, duruşmayı 21 Şubat 2021'e erteledi.



CHP heyeti de hazır bulundu

Kavala duruşmaya katılmazken, CHP'li milletvekilleri Özgür Özel, Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Kavala'nın eşi Ayşe Buğra izleyici olarak katıldı. 

Öte yandan, İtalya, Belçika ve Fransa başkonsolosları, AB Elçi Müsteşarı, Norveç ve ABD konsolosluk temsilcilikleri, Hollandalı bir milletvekili ve İsveç Konsolosu da duruşmayı izledi.

Yorumlar (0)