Macron'un medyası saldırıyor: "Türkiye, Suriye'yi işgal etti"

Le Monde isimli Fransız gazetesi, "Suriye'nin Türkiye tarafından işgal edildiğine" dair yalanlar uydurmaya başladı.

GÜNDEM 17.09.2020, 14:15 17.09.2020, 14:24
Macron'un medyası saldırıyor: "Türkiye, Suriye'yi işgal etti"

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde masum insanları korumak için destek vermeyi sürdürüyor.

Savunmasız durumda olan sivilleri öldürerek göçe zorlayan Beşşar Esed rejimine karşı mücadelesine devam eden Türkiye, bu kapsamda güvenli bölge kurma girişimlerini de sürdürüyor. 

Suriye'de yapılanlara karşı net bir şekilde tavrını ortaya koyan Türkiye'nin hamleleri, bazı ülkeler tarafından farklı şekilde yansıtılıyor. 

Le Monde isimli Fransız gazetesinde yer alan bir analizde, Türkiye'nin Suriye'de suç işlediği ileri sürüldü. 

Söz konusu gazete, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Araştırma Komisyonu tarafından yayınlanan ve Beşşar Esed rejimi tarafından masum insanlara yönelik işkence, cinayet ve tecavüz gibi ağır suçların işlendiğine yönelik delillere rastlandığını duyuran raporu saptırdı.

Analizde, Beşşar Esed rejimi tarafından masum sivillerin öldürüldüğüne ve insanlık dışı eylemlerde bulunulduğuna dikkat çekilen rapor çarptırılarak, söz konusu duruma "Türkiye tarafından destek verildiği" kast edildi.

Beşşar Esed rejiminin işlediği insanlık dışı suçlamaları göz ardı eden Fransız gazetesi, "Suriye'nin Türkiye tarafından işgal edildiğine" dair yalanlar uydurdu.

Hol Kampı'nda YPG/PKK'lı teröristlerin birçok sivile işkence etmesinden bahsetmeyen Le Monde, Türkiye'ye yönelik içi boş suçlamalarda bulundu. 

Yorumlar (0)