Lunaparklar açılıyor! İşte uyulması gereken kurallar...

Lunapark ve tematik parklar, 6 Temmuz'da açılıyor.

GÜNDEM 04.07.2020, 12:43
Lunaparklar açılıyor! İşte uyulması gereken kurallar...

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kapatılan lunapark ve tematik parkların açılış tarihi belli oldu.

İçişleri Bakanlığı, lunapark ve tematik parkların 6 Temmuz'da açılacağını duyurdu. 

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgede, buralarda uyulması gerekenler kurallar sıralandı. 

Lunapark ve tematik parklara gelen ziyaretçilerin maske takmalarına, sosyal mesafe kuralına uymalarına ve hijyen kurallarına riayet etmelerine yönelik önlemlerin alınması sağlanacak. 

Lunapark ve tematik parklara giriş-çıkışlar, ziyaretçilerin birbirleriyle temas etmesini önleyecek biçimde düzenlenecek. Ziyaretçiler sıra sıra içeriye girebilecek. Sırada beklenmesi gereken yerlerde sosyal mesafe kuralına uygun biçimde yer işaretlemeleri gerçekleştirilecek. 

Kalabalığın önüne geçmek için lunapark ve tematik parklarda eğlence aralarının başlangıç ve sona erme vakitleri birbirlerinden farklı olacak biçimde düzenlenecek. 

Çalışanlara yeni tip koronavirüsün (Covid-19) nasıl bulaştığı ve salgından korunmak amacıyla alınacak tedbirler hususunda eğitim verilecek. 

Lunapark ve tematik parklarda bulunan restoran, kafe gibi yerler ile mesire alanları, kendi sektörlerine ilişkin önlemlere göre faaliyet gösterecek. 

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınacak önlemlerin uygulanması konusunda gerekli görevlendirmeler yapılacak. Lunapark ve tematik parklar haftada en az bir defa kontrol edilecek.

Önlemlere uymayanlar idari para cezasına çarptırılacak, kanunun ilgili maddeleri doğrultusunda işlem gerçekleştirilecek. 

Suç niteliğindeki davranışlar konusunda TCK'nın 195'inci maddesi dâhilinde gerekli adli işlemler uygulanacak.

Yorumlar (0)