Liderler sandık başında oylarını kullandı: Tek tek açıklama yaptılar

Liderler Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi adına ikametgahlarının yer aldığı kentlerde oylarını kullandı.

GÜNDEM 14.05.2023, 12:30 14.05.2023, 13:58
Liderler sandık başında oylarını kullandı: Tek tek açıklama yaptılar

Türkiye’de oy verme işlemleri başladı. Liderler ikmallerinin olduğu kentlerde sandık başına giderek oylarını vererek açıklamalarda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan

İstanbul’da oyunu veren Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, "Herhangi bir sorun yaşamdan, olaysız bir biçimde süreç işliyor. En önemli nokta deprem bölgesinde oyların kullanmasıydı. Söz konusu kentlerde de vatandaşlarımız oylarını veriyor. Seçmenlerimizin herhangi bir kaygıya kapılmadan oylarını vermeleri ve Türk demokrasinin gücünü herkese göstermesi açısından oldukça önemlidir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu

Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullanan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sandığa giderek oy kullanan yurttaşlarıma buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Beraber durmayı ve demokrasiyi fazlasıyla özlemişiz. Bu ülkeye baharlar gelecek" ifadesinde bulundu.

Meral Akşener

Oy verme işlemini İstanbul Üsküdar Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Meral Akşener şu ifadelerde bulundu: "Öncelikle ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Dostluk çerçevesinde çalışma sağladık. Kutuplaştırma yapmadan seçmenin sıkıntısını dinledik ve çözümler üretmeye çalıştık. Sandıktan alınan verilere saygı duyulması bölümüne geçiyoruz. Vatandaşlarımızın vereceği karar bizim başımızın üzerinedir."

Ali Babacan

Ankara Bilkent’te T Emlak Bankası Ortaokulu'na giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve eşi Ülkü Zeynep Babacan da oylarını verdi.

Sinan Oğan

Ankara Çankaya'da oy verme işlemini sağlayan ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun. Herkes oyunu versin." diye konuştu.

Muharrem İnce

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yaşamkent Mahallesinde yer alan Şener Çakmak Anadolu Lisesi’ne giderek oyunu kullanma işlemini gerçekleştirdi.

Devlet Bahçeli

Ankara'da oyunu verme işlemini sağlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Seçime fazlasıyla bir katılım sağlandığı ortada. Milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Siyasi partilerimizin tamamına başarılar diliyorum. Oy sayım işlemlerini partimizden izleyeceğim" dedi.

Mustafa Destici

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, oy verme işlemini İstanbul Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirdi.

Pervin Buldan

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri çerçevesinde Van’da sandık başına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, oyunu verdi.

Gültekin Uysal

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, sandık başına memleketi Afyonkarahisar’da geçti.

Yorumlar (0)