Libya’da Seyfülislam Kaddafi’nin başkanlık adaylığına red kararı

42 yıl boyunca Libya’yı yönetmiş olan; çok kişinin diktatör olarak tanımladığı ve feci şekilde linç edilerek öldürülen Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi 24 Aralık'ta yapılacak Libya başkanlık seçimlerine adaylığını koydu. Ancak ülkede yeni bir döneme imzasını atmak isteyen Kaddafi'nin başvurusu komisyona takılarak reddedildi.

GÜNDEM 15.11.2021, 17:39 15.11.2021, 17:55
Libya’da Seyfülislam Kaddafi’nin başkanlık adaylığına red kararı

24 Aralık’ta Libya’da yapılması planlanan başkanlık seçimlerinde Seyfülislam Kaddafi krizi yaşanıyor. Ülkenin devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlunun seçimler yaptığı adaylık başvurusuna yetkili komisyondan izin çıkmadı.

Adaylığa red kararı

Libya Askeri Başsavcılığı başvuru yaptığı Yüksek Seçim Komisyonu'ndan, Seyfülislam Kaddafi’ye isnat edilen suçlarla ilgili soruşturma bitene kadar başkanlık seçimleriyle ilgili adaylık sürecinin durdurulmasını talep etmişti. Bu talep üzerine toplanan komisyon, Seyfülislam Kaddafi’nin başkanlık seçimlerine yaptığı adaylık başvurusu hakkında kararını verdi ve adaylığa onay çıkmadı.

2011’den bu yana ilk kez görüntülendi

Ülkenin güney kısmında bulunan Sebha şehrindeki kent merkezine başvuru yapmak için bizzat giden Seyfülislam Kaddafi, bundan 10 sene kadar önce basının rejiminin sona ermesinin ardından ilk kez objektiflere takıldı.

Yorumlar (0)