"Libya'ya asker gönderme seçeneği gündeme alınmalı"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gerektiği takdirde Libya'ya asker gönderme seçeneğinin mutlaka gündeme alınması gerektiğini açıkladı. 

GÜNDEM 17.12.2019, 14:24 17.12.2019, 14:50
"Libya'ya asker gönderme seçeneği gündeme alınmalı"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Bahçeli, Libya ile Türkiye arasında imzalanan kritik anlaşmaya ilişkin, "Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması, zalimleri ve Türk düşmanlarını adeta felç etmiştir. Bu kapsamda gerektiği takdirde Libya’ya asker gönderme seçeneği mutlaka gündeme alınmalı ve gereği cesaretle yapılmalıdır."  ifadelerini kullandı. 

"Yeni parti arayışları ucuz bir sipariştir"

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'ne tepki gösteren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Siyasette boşluk yoktur, olması için bir neden de yoktur. Yeni parti arayışları siyasi ve toplumsal bir ihtiyaçtan ziyade Türkiye üzerinde komplo ve kurgu mucitlerinin ucuz siparişidir. Küresel siyaset anlayışını rehber olarak benimseyenlerin milletimize ait, ülkemize dair hiçbir sözü olamayacak, hiçbir gelecek hedefi bulunamayacaktır. Türkiye’yi kuşatmak, kıstırmak; bununla da yetinmeyip tarihi, coğrafi ve kültürel haklarını kısıtlayıp parçalı ve pasif bir konuma sokmak isteyen emperyalist alçaklığa sempati gösterenler, sevimlilik yarışına girenler hiç kuşku yok ki kökünden ve kimliğinden kategorik kopuş yaşayanlardan başkası değildir."

"Türkiye'yi soykırımcı olarak fişlemek ağır bir iftiradır"

Bahçeli, ABD Senato'sunun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesine ilişkin, "Sözde Ermeni soykırım kararı ABD Senatosu’nda ilk defa kabul edilmiştir. ABD Kongresi’nde Türkiye aleyhtarlığı zirve yapmıştır. Ayrıca yaptırım tehditleri otomatiğe bağlanmıştır. Türk milletinin şerefli geçmişinde soykırım yoktur, katliam yoktur, insan onuruna saldırı asla görülmemiştir.
Artık kimin ne söylediğinin, neyi karara bağladığının, hangi tuzakları kurduğunun anlam ve önemi de kalmamıştır. Sözde Ermeni soykırım suçlamasına yönelik kınama ve ret mesajlarının ötesine geçmenin zamanı da gelmiştir. Türk milletini işlemediği bir suçtan dolayı töhmet altında bırakmak, soykırımcı olarak fişlemek ahlaksız ve ağır bir iftiradır." açıklamasında bulundu.

"1915 Tehcir Kararı yerindedir"

Sözde Ermeni soykırım kozuyla avunan her ülkenin kendi geçmişine bakması gerektiğini kaydeden Bahçeli, "1915 Tehcir Kararı yerindedir, isabetlidir; aynı şartlar bugün bir kez daha doğsa yine yapılmalıdır. Soykırım elbette vebaldir, soykırım suçlaması da vandal bir uydurmadır. Türkiye’nin bölgesel ve küresel manevra alanlarını daraltmak amacında olan sözde müttefikler ateşle oynamaktadır. Komşu coğrafyalarda emperyalist planlamalar yapanların ülkemizi stratejik ablukaya alma çabaları uyanık ve şuurlu her insanımız tarafından fark edilmektedir." ifadelerini kullandı. 

 "Ülkemiz kuşatılmak istenmektedir"

Bahçeli, Libya’da Halife Hafter'in arkasında duranların ve Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de sıkıştırmaya çalışanların iyi niyetli olmadıklarını belirterek, "Ülkemiz kuşatılmak istenmektedir. Libya’nın meşru ve tanınmış hükümetiyle Türkiye arasında yapılan Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması, zalimleri ve Türk düşmanlarını adeta felç etmiştir." değerlendirmesini yaptı. 

"Libya'ya asker göndermek aynı zamanda bir beka meselesi"

Gerektiği takdirde Libya’ya asker gönderme seçeneğinin mutlaka gündeme alınması ve gereğinin cesaretle yapılması gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, Tarih uyanırken, eski hâkimiyet havzalarımızın anıları dirilmektedir. Gönül, inanç ve kültür coğrafyalarımızın Türk milletine çağrısı günden güne artmaktadır. Bu çağrıya sessiz ve seyirci kalmak akıl dışılıktır. Libya ve Suriye’deki krizlere tepkisiz ve hareketsiz kalındığını takdirde jeopolitik riskler ithal edilmiş olacak, Anadolu coğrafyası tehlikeye atılacaktır. İhtiyaç hâsıl olursa Libya’ya asker göndermek aynı zamanda bir beka meselesi olup Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteğini alacaktır." diye ekledi.
 

Yorumlar (0)