Libya tezkeresi Meclis'te!

Libya'ya asker gönderilmesiyle ilgili yetki tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu!

GÜNDEM 30.12.2019, 16:52 30.12.2019, 17:53
Libya tezkeresi Meclis'te!

Libya'ya asker gönderilmesiyle ilgili yetki tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

"Çatışmalar iç savaşa dönüşürse..."

Tezkerede, "Libya'daki gelişmeler, Türkiye dâhil tüm ülkeleri tehdit etmektedir. Çatışmalar iç savaşa dönüşürse çıkarlarımız olumsuz etkilenecektir" ifadelerine yer verildi.

Meclis, olağanüstü toplanacak

Meclis Genel Kurulu 2 Ocak Perşembe günü olağanüstü toplanacak.

TBMM Başkanı Şentop çağrı yazısında, "30 Aralık 2019 tarihinde Meclis Başkanlığımıza sunulan 3/1044 esas numaralı Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşülmesini teminen, Anayasa'nın 93'üncü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 7'nci maddelerine göre Genel Kurulun toplantıya çağrılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu sebeple 2 Ocak 2020 Perşembe günü saat 14.00'te Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nu toplantıya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Davet olduğuna göre icabet ederiz" demişti

Erdoğan, Libya'ya asker gönderilmesi konusuyla ilgili "Biz davet edildiğimiz yere gideriz ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda da böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz." demişti.

Libya, askeri destek istemişti

Libya'nın meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) İçişleri Bakanı Fethi Başağa, "Hava üslerini yabancı devletlere açan Hafter'in paralı güçlerine karşı koymak için Türkiye'den resmi olarak askeri destek isteyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

"Trablus'u koruma hakkımız var"

Başağa, "Eğer çatışmalar yoğunlaşırsa, Trablus'u ve Trablus'ta yaşayanları koruma hakkımız var" demişti.

Yorumlar (0)