Libya'da alıkonulan 6 Türk serbest

Libya'da General Hafter'e bağlı güçler tarafından alıkonulan Türk vatandaşı 6 gemici serbest bırakıldı.

GÜNDEM 01.07.2019, 13:14 01.07.2019, 15:38
Libya'da alıkonulan 6 Türk serbest

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Libya'da Hafter güçleri tarafından alıkonulan 6 Türk vatandaşı gemici serbest kaldı. 

Kaynaklar, Türk çalışanların Libyalı şirket sahipleriyle gemiye geri döndüğünü ve kendi istekleriyle çalışmaya devam etme kararı aldıklarını bildirdi.

"Haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylem"

Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada Hafter'e bağlı milis güçlerine sert bir uyarıda bulunulmuştu.

Bakanlığın yaptığı açıklamada, "Libya'da Hafter'e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir." ifadelerine yer verilmişti. 

Gemilerimizin meşru hedef olduğunu söylemişti 

Meşru hükümete karşı mücadele eden Hafter, Türkiye'nin desteğiyle büyük kayıplar yaşamıştı. 

Hafter'in Sözcüsü Ahmet el Mismari, başkent Trablus yakınlarındaki bir kasabanın alımında rakip güçlere destek vermekle suçladığı Türk gemilerinin, meşru hedef olduğuna dair açıklamada bulunmuştu. 

Sözcü Ahmet el Mismari, Libya'dan Türkiye'ye kalkacak ticari amaçlı uçuşları önleyeceklerini, Türkiye'den Trablus'a inmek isteyen uçakların 'düşman' olarak değerlendirileceğini ve aynı durumun Libya limanlarına yanaşmak isteyen Türkiye gemileri için de geçerli olduğunu bildirmişti.

Yorumlar (0)