Libya Başbakanı Türkiye’ye geliyor 

Türkiye’nin Libya’daki olaylarda “haklının ve doğrunun” yanında olması, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yetecek. Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, 12 Nisan Pazartesi günü Türkiye’yi ziyaret edecek. 

GÜNDEM 11.04.2021, 09:43 12.04.2021, 13:54
Libya Başbakanı Türkiye’ye geliyor 

Darbeci Hafter’e karşı Libya hükümetinin yanında yer alan Türkiye, haklı ve doğru duruşunun meyvelerini kısa zamanda toplamaya başlayacak. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, yarın (12 Nisan) Türkiye’yi ziyaret edecek.



14 bakanı ile birlikte geliyor

Dibeybe’ye Türkiye ziyaretinde Başbakan sözcüsü, üst düzey yönetim heyeti, 5 başbakan yardımcısı ve pek çok hükümet yetkilisi eşlik edecek.

Ziyaret sırasında Türkiye’de bulunacak kişiler arasında Libya’nın Dışişleri, Ekonomi ve Ticaret, Petrol, Maliye, Planlama, Çevre, İçişleri, Yerel Yönetimler, Sağlık, Ulaştırma, Eğitim ile Sanayi ve Maden Bakanları da bulunacak.



Türk yatırımcılar yüzünü Libya’ya çevirecek

Türk yatırımcıların Libya’da başlattığı yatırım ve şirket kurma hareketleri, bölgedeki kriz sebebiyle askıya alınmıştı. Gelen duyumlar arasında Türk yatırımcılarının bölgeye döneceği ve Libya’daki Türk şirketlerinin yeniden açılacağı da bulunuyor. 

İki ülkenin de menfaatine olacak şekilde çok çeşitli alanlarda anlaşmaların yapılacağını belirten ajanslar, iş birliğinin yeniden başlayacağını ve ömürlük süreceğini ifade ediyor.

Yorumlar (0)