Libya Başbakanı Serrac: Türkiye'ye minnettarız!

Libya Başbakanı Serrac ve Erdoğan ikili görüşmesinin ardından düzenlenen toplantıda Serrac yaptığı açıklamada desteklerinden ötürü Türkiye'ye minnettarız, dedi.

GÜNDEM 04.06.2020, 19:17
Libya Başbakanı Serrac: Türkiye'ye minnettarız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Libya Başbakanı Fayiz es Serrac ortak bir basın açıklaması için kameralar karşısındaydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Libya'daki son durumu değerlendirerek Hafter'e karşı olan net tutumu bir kez daha yinelenedi.

"Hafterin kesinlikle temsil kabiliyeti olamaz"

Erdoğan Hafteri çin, bölgedeki halkın sorunlarıyla hiçbir şekilde ilgilenmeyen birinin masaya oturma ve temsil gibi kabiliyetlerinin olamayacağını ifade etti.

Erdoğan Libya ve Türkiye arasında bir kardeşlik ilişkisi olduğunu ifade ederek, Başbakan Serrac'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki bağın gücünü bir kez daha gösterdiğini söyledi. Libya'yı geçirdiği bu zor günlerde yalnız bırakmadığımızı ifade eden Erdoğan, Libyalı kardeşlerimizin hiçbir zaman lejyonerlerin ve darbecilerin insafına bırakmayacağımızı da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya'da bir önce huzur ve güven ortamı sağlanmasının bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti.

Libya Başbakanı Serrac: Türkiye'ye minnettarız

Erdoğan'ın ardından konuşma yapan Libya Başbakanı Serrac da Türkiye'ye cesur tutumundan ötürü teşekkürlerini iletti ve darbecilere sonun başlangıcında olduklarının mesajnıı verdi. Başbakan Serrac düşmanı bitirene kadar durmayacaklarını mesajını da Türkiye'den bir kez daha iletti.

Yorumlar (0)