Levent Camii'nin adı "Barbaros Hayrettin Paşa" olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent Camii'nin "Barbaros Hayrettin Paşa" adını alacağını ifade etti. 

GÜNDEM 03.07.2020, 17:35 03.07.2020, 17:45
Levent Camii'nin adı "Barbaros Hayrettin Paşa" olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent Camii'nin temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, söz konusu camiye "Barbaros Hayrettin Paşa" adının verileceğini ifade etti. 

Erdoğan, Osmanlı döneminde yaşayan Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak nitelendirdiği Süleymaniye Camii'nden esinlenerek planlanan cami ibadete açıldığı zaman Sarıyer Büyükdere Camii'nden Yıldız Hamidiye Camii'ne kadar ana arterde bulunan tek büyük cami olacağını söyledi. 

"159 milyon 738 bin TL ihale bedeline sahip"

Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin ihale bedelinin 159 milyon 738 bin TL olduğunu kaydeden Erdoğan, söz konusu caminin 5 bin 744 metrekarelik alan üzerinde yükseleceğini belirtti.

"4 minareli olacak"

Erdoğan, Osmanlı mimarisinden öykünerek tasarlanan ve 7 bin metrekare oturum alanına sahip olan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin 28 metre çapında kubbe ve 4 minareye sahip olacağını ifade etti.

"5 bin 500 metrekare avluya sahip olacak"

Engelsiz hayat odaklı caminin 5 bin 500 metrekare avlu, sosyal alanlar ve kapalı otoparkla birlikte 24 saat yaşayan bir kültür ve ibadet merkezi olacağına dikkat çekerek vatandaşlara hizmet sunacağını söyledi. 

"20 bin kişilik kapasiteye sahip olacak"

Erdoğan, Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin açık ve kapalı alanlarla beraber toplam 20 bin kişilik kapasiteye sahip olacağını belirterek, bu caminin inşasında modern inşaat tekniklerinin hepsine başvurulacağını kaydetti. 

"Depremlerde toplanma alanı olarak kullanılabilir"

Caminin statik projelerinin İstanbul için beklenen deprem katsayısının üstünde bir değer göz önünde bulundurularak hazırlandığını aktaran Erdoğan, muhtemel bir depremde buranın toplanma alanı olarak da kullanılabileceğini belirtti. 

Yorumlar (0)