Lavrov’dan Ukrayna’nın önerisine tepki: ‘Kabul edilemez’

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Ukrayna taslak anlaşması sundu. Bu taslak, İstanbul'da sundukları önerilerinden biraz farklı” sözlerini kullandı. “Amerika, Zelenskiy’i savaşı sürdürmeye zorluyor” şeklinde konuşan Lavrov, “Kendi taslağımızı geliştireceğiz, Ukrayna ile görüşmeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı. Lavrov, “Ukrayna, Donbas ve Kırım’ın, Zelenskiy ve Putin görüşmesinde konuşulmasını önerdi, bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 07.04.2022, 15:08 07.04.2022, 15:14
Lavrov’dan Ukrayna’nın önerisine tepki: ‘Kabul edilemez’

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'nın Rusya'ya iletmiş olduğu barış anlaşması taslağının "kabul edilemez" unsurları içinde barındırdığını açıkladı.

“Kabul edilemez şeyler var ama görüşmeye devam edeceğiz”

Ukrayna’nın sunmuş olduğu taslağın, kabul edilemez şeyleri içinde barındırdığına dikkat çeken Lavrov, Rusya'nın buna rağmen, kendi isteklerini kabul ettirmek için baskı yapacağını be Ukrayna ile görüşmelere devam edeceğini açıkladı. 

Öte yandan Lavrov, Ukrayna tarafından görüşmelerin altının oyulduğunu ve süreci uzattığını dile getirdi.

TASS ve Rus Interfax haber ajanslarının aktardığı haberde Lavrov, Rus Lider Putin ve Ukrayna Lideri Zelenskiy arasında yapılması olası bir görüşmede, Donbas ve Kırım konusunu tartışmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)