Lavrov: Türk askeriyle anlayış içindeyiz!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türk ve Rus askeri yetkililer karşılıklı anlayış içerisinde." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 17.02.2020, 14:52
Lavrov: Türk askeriyle anlayış içindeyiz!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib bölgesinde bulunan Türk ve Rus askeri yetkililerin tümüyle karşılıklı anlayış içerisinde olduğunu bildirdi.

"56'ncı Münih Güvenlik Konferansı" için Almanya'da bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konferans sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib bölgesinde sahada bulunan Rus ve Türk askerî yetkililerin sürekli temas halinde olduklarını kaydederek, "Duyduğumuza göre, Türk ve Rus askeri yetkililer tümüyle karşılıklı anlayış içerisindedir." ifadelirini kullandı.

Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki durumu ele almak üzere Türk ve Rus heyetlerin Moskova’da bir araya geldiğini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bütün gerçekler masada. Yetkililerin, Rus ve Türk liderlerin yaptığı anlaşmalar çerçevesinde İdlib’deki durumun iyileşmesine katkıda bulunacak fikirleri sunabileceğini umuyorum."

Yorumlar (0)