Laleli’de kuyruk kavgası! Onlarca kişi birbirine girdi

Laleli’deki bir para transfer merkezi önünde meydana gelen kuyruk, sokak üzerinde bulunan dükkanların önünü kapatınca çarşı esnafı duruma tepki gösterdi. Transfer merkezi önünde sıra bekleyen insanlarla cadde esnafı arasında kemer, sopa ve sandalyelerin kullanıldığı kavga çıktı. 3 kişinin yaralandığı hadise bir iş yerinin güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

GÜNDEM 03.06.2022, 16:58 05.06.2022, 10:36
Laleli’de kuyruk kavgası! Onlarca kişi birbirine girdi

Hadise, 31 Mayıs tarihinde Laleli Caddesi'nde saat 14.00 sularında yaşandı. Söylenenlere göre, uluslararası para transferi gerçekleştiren dükkanın önünde bekleyen yabancı uyruklu onlarca kişi, cadde üzerinde yer alan dükkanların önünü kapatıyordu. Oluşan kalabalıktan ötürü vitrinleri gözükmeyen esnaf duruma tepki gösterince, transfer merkezi önünde bekleyen kişilerle aralarında tartışma meydana geldi. Yaşanan tartışma büyümesiyle birlikte sokak savaş alanına döndü. Kemer, sandalye ve sopaların kullanıldığı kavgada 3 kişi yaralandı.

Kavga anları anbean kameraya yansıdı

Caddenin ring alanlarını aratmadığı kavga bir işyerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Kameraya yansıyan görüntülerde, transfer merkezinin önünde sıra bekleyen kişilerle cadde esnafı ile tartışıyor. Sonrasında ise tartışma büyüyor ve kavgaya dönüşüyor. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı kavga güçlükle ayrılıyor.

“Müşteriler içeri giremiyor, ticaret yapamıyoruz”

Kavgaya karışan çarşı esnafı Ali Demirci, “Çoğunlukla bu cadde üzerinde 150-200 kişilik bir grup sıraya giriyor. Biz bu topluluğu bu caddeden uzak tutamıyoruz. Burada para dağıtımı gerçekleştiriliyor. Günde neredeyse 4-5 milyondan fazla para dağıtıyorlar. Haliyle burayı onlarca kişi dolduruyor. Bizde vitrinlerimiz gözükmüyor diye bu kişileri buradan uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Yani bu kalabalık yüzünden içeriye müşterilerimiz giremiyor. Ne yazık ki ticaret yapamıyoruz. Dükkanların önünden biraz olsun uzaklaşmalarını istiyoruz. Uyarı yapmamıza rağmen buradakiler buna kulak asmayınca kavga çıkıyor. Tartışmaların en sonunda da 50-60 kişi kavgaya tutuştu” şeklinde ifade etti.

“Sadece biraz geriye çekilin dedik”

Hadisenin yaşanmasından hemen önce dükkanın önünde 200 kişi bulunduğunu dile getiren Ali Demirci, "Biz cadde esnafı olarak öncelikle ricada bulunduk dedik ki, ‘Arkadaşlar lütfen biraz geriye çekilelim, dükkanların önünü açalım, insanlar rahatlıkla gelip geçsin'. Biz bunu der demez geldi biri yumruk attı. Sonra da ortalık karıştı. Olayda en az 2-3 kişi yaralandı. Kavga kuyrukta bekleyen yabancı uyruklular ve esnaf arasında yaşandı" ifadesinde bulundu.

Uyarıda bulundular, yumrukla karşılaştılar

Bu olayların yeni olmadığına vurgu yapan Serkan Avcı, “Biz daha öncesinde de şikayette bulunmuştuk. Gerek esnaf olsun gerek karakol olsun. Biz durumu para dağıtan bankaya da söyledik ancak ne yaparsak yapalım herhangi bir sonuç alamadık. Burası o kadar yoğun oluyor ki müşterilerimiz geliyor ama o kalabalığın içerisinde bize ulaşamıyor. Bu kalabalık dükkanın önünü tamamıyla kapatıyor. Yani sadece kapatmıyorlar da, koridorlara çöpler, tükürükler ve sakızlar atıyorlar. Hadi biz bunları bir iki defa temizledik, ancak bu her defasında böyle oluyor. Büyük bir şikayette yapıldı. Ama kimse bunu da sonuçlandırmadı. Sonunda da böyle bir kavga meydana geldi. Biz sadece uyardık, karşılığında da yumrukla cevap aldık. Şiddet gördük. Kendimizi korumaya çalışırken böyle bir olay yaşandı. Bizde bunların yaşanmasından mutlu değiliz” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)